Arriva lanceert WiFi op MerwedeLingelijn

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29407
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Arriva lanceert WiFi op MerwedeLingelijn

Berichtdoor Daniel » Ma 14 Feb 2011, 18:50

Arriva lanceert WiFi op MerwedeLingelijn
Geplaatst op: maandag 14 februari 2011 18:48
Laatst bijgewerkt: maandag 14 februari 2011 18:50


Persbericht

Vandaag, 14 februari 2011, hebben Asje van Dijk, gedeputeerde verkeer en Vervoer, Lidewijde Ongering directeur-generaal mobiliteit van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en Anne Hettinga, algemeen directeur van Arriva Nederland het gebruik van internet op de MerwedeLingelijn feestelijk gestart. Tijdens een treinreis van Sliedrecht naar Dordrecht stuurden zij, met de nieuw gelanceerde gratis WiFi-verbinding op de Merwedelingelijn, een speciale Valentijnsgroet naar Arriva-reizigers.
In september 2008 startte de vervoerder samen met ProRail en KPN een gezamenlijke proef ‘online in de trein’ om gratis internet in de trein te realiseren. Uit deze proef kwam naar voren dat al ruim 45% van de treinreizigers 1 tot 3 keer per week gebruik maakte van deze internetfaciliteit. Ook scoorde het gebruikersgemak en de snelheid van het internet zeer goed.

Subsidie van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Om een draadloze WiFi-verbinding te realiseren stelde het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat in 2009 1,1 miljoen euro subsidie beschikbaar, om daarmee voor reizigers een toegankelijke internetfaciliteit te ontwikkelen. “We zijn erg blij dat het ons gelukt is om elke trein op de MerwedeLingelijn te voorzien van een WiFi-verbinding. Het is een faciliteit die uitstekend aansluit op de wensen van onze reizigers en zorgt voor meer reisplezier en comfort voor onderweg”, aldus Anne Hettinga, algemeen directeur van Arriva Nederland. De vervoerder onderzoekt momenteel op welke wijze het systeem verder uitgebreid kan worden, bijvoorbeeld in de vorm van actuele informatie op de
beeldschermen in de treinen.

Internet in de trein in 3 stappen
Treinreizigers kunnen gebruik maken van de WiFi-verbinding als zij in het bezit zijn van een smartphone, iPad of een laptop. Op arriva.nl is te lezen hoe het gebruik van internet in de trein in zijn werk gaat.
Daarnaast kunnen reizigers ook een informatiekaartje, met daarop een korte handleiding in 3 stappen, afhalen bij de Arriva Store in Dordrecht en Gorinchem.

Leverancier Nomad Digital Ltd.
In elke trein op de MerwedeLingelijn heeft de leverancier Nomad Digital Ltd. uit Newcastle in samenwerking met Nedtrain een Communications Control Unit (CCU) ingebouwd. Deze CCU maakt via een antenne op het dak van de trein en het telefoonnetwerk van Vodafone een draadloze verbinding met het Network Operating Centre (NOC) van de leverancier. Daar komt de internetverbinding tot stand. In de trein bevindt zich aan beide zijden van de trein een WiFi-punt dat zorgt voor kwalitatief goed, snel draadloos internet op elke locatie in de trein.
Lees verder
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten