Minister verhoogt Rijksbijdrage RijnGouweLijn

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 36122
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Minister verhoogt Rijksbijdrage RijnGouweLijn

Berichtdoor Suus » Di 12 Apr 2011, 10:23

Minister verhoogt Rijksbijdrage
Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur & Milieu) heeft in een brief aan de Tweede Kamer bekend gemaakt dat zij de Rijksbijdrage aan de RijnlandRoute met 97 miljoen euro verhoogt. Hiermee komt de totale Rijksbijdrage voor zowel de RijnlandRoute als de RijnGouwelijn in de regio Holland Rijnland op ruim 720 miljoen euro.

De minister geeft met haar besluit uitvoering aan de motie Aptroot van december 2010 waarin gevraagd werd een besluit te nemen over de RijnlandRoute voor 1 mei aanstaande, de motie van Dijkgraaf om een extra bijdrage en de motie Roefs/Koopmans om een integraal besluit over de RijnlandRoute en de RijnGouwelijn te nemen inclusief de financiering.

Deze extra Rijksbijdrage van 97 miljoen euro wordt toegevoegd aan het zogenaamde gebiedsbudget van 625 miljoen euro dat aan de provincie Zuid-Holland ter beschikking wordt gesteld voor realisatie van RijnlandRoute en RijnGouwelijn. De regio heeft haar bijdrage aan de RijnlandRoute verhoogd naar 280 miljoen euro.

Meer op de website van het projectbureau
Rame à l'approche

Chauf21
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 3148
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 22:27

Re: Minister verhoogt Rijksbijdrage RijnGouweLijn

Berichtdoor Chauf21 » Di 12 Apr 2011, 10:41

De minister stelt dus extra geld beschikbaar voor het weggedeelte (RijnlandRoute). Over een hogere bijdrage voor de tram lees ik niets :?: Of mag de provincie zelf besluiten welk percentage voor weg en spoor wordt gereserveerd?

Edit: op RTV West lees ik het volgende:
"Om de financiën rond te krijgen wordt 57 miljoen van de begroting van de Rijngouwelijn overgeheveld naar de Rijnlandroute. De Rijngouwelijn wordt niet helemaal tot aan de kust aangelegd, maar tot aan ruimtevaartorganisatie Estec in Noordwijk. "


Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google Adsense [Bot] en 6 gasten