BRU wees OV-inschrijvingen terecht af

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
flipje
Berichten: 1141
Lid geworden op: Di 02 Nov 2010, 10:36
Locatie: Zwolle e.o.

BRU wees OV-inschrijvingen terecht af

Berichtdoor flipje » Wo 18 Mei 2011, 15:40

17 mei
Bestuur Regio Utrecht (BRU) volgt het advies van de onafhankelijke Adviescommissie Aanbesteding en laat het besluit van 1 maart 2011 in stand, waarbij de inschrijvingen van Qbuzz en Connexxion ongeldig werden verklaard. Dat heeft het dagelijks bestuur (DB) besloten tijdens een extra DB-vergadering op 11 mei. De Adviescommissie Aanbesteding heeft na eigen onderzoek geconcludeerd dat het eerdere besluit van BRU juist was en adviseerde het DB van Bestuur Regio Utrecht om de ongeldigverklaring te handhaven.


Bron: http://www.regioutrecht.nl/nieuws/adviescommissie-bru-wees-ov-inschrijvingen-terecht-af

Connexxion/GVU blijft dus voorlopig rijden in en om Utrecht

robert55
Berichten: 776
Lid geworden op: Za 20 Feb 2010, 19:27

Re: BRU wees OV-inschrijvingen terecht af

Berichtdoor robert55 » Wo 18 Mei 2011, 20:05

Nog een citaat uit dezelfde bron:
Gezien de grote belangen voor de inschrijvers wordt verwacht dat nu ten minste één van beide vervoerders beroep zal instellen tegen het nieuwste besluit van het DB. Het zou mogelijk moeten zijn om voor de zomer definitief duidelijkheid te krijgen of elk, geen of één van de gedane biedingen besteksconform is.
Als de beroepsprocedure herbevestigt dat geen van beide inschrijvingen besteksconform is, wil BRU met beide vervoerbedrijven onderhandelingen starten. Doel daarvan is de inschrijvingen aan te passen aan de gestelde eisen en daarmee het beste bod te vinden. Die mogelijkheid wordt uitdrukkelijk geboden in het Besluit aanbestedingsregels overheidsopdrachten (Bao, art. 30). Overigens staat de inhoud van het bestek niet ter discussie, de rechter heeft indertijd BRU uitsluitend voor een vormfout teruggefloten.


Al eerder hadden BRU en de beide vervoerders aan het CBB gevraagd midden juni een datum te reserveren voor een beroepszitting.

Dat de huidige vervoerders gevraagd wordt te blijven rijden is niet echt een gevolg van dit besluit. Het was al eerder duidelijk dat de beoogde startdatum niet haalbaar was.

willy84
Berichten: 815
Lid geworden op: Di 24 Nov 2009, 12:16

Re: BRU wees OV-inschrijvingen terecht af

Berichtdoor willy84 » Do 19 Mei 2011, 23:30

Misschien dat dit ook de reden is dat Qbuzz niet inschrijft op andere gebieden. Het is niet bekend of ze hem gaan doen en wanneer hij begint en de overgang zal een forse inspanning vergen.
immer kwaliteits posts


Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten