Ceres Paragon Terminal handelt eerste trein af

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Wubbo
Berichten: 11403
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Ceres Paragon Terminal handelt eerste trein af

Berichtdoor Wubbo » Do 22 Mei 2008, 22:36

Ceres Paragon Terminal handelt eerste trein af

De Ceres Paragon Terminal (‘Ceres') in Amsterdam heeft vandaag de eerste trein tussen zijn terminal in Amsterdam en de spoorterminal bij Acht (Eindhoven) afgehandeld. De treinverbinding wordt verzorgd door Rail Terminal Eindhoven en ACTS.

Het is de bedoeling dat vanaf nu tenminste een trein per week deze verbinding gaat onderhouden. Met deze connectie worden de achterlandverbindingen naar het Zuiden van Nederland verder verbeterd.

Liselot Baarsma, marketing manager van Ceres: 'Naast de dagelijkse afvaarten naar de barge terminal Tilburg voor een aantal verschepers, hebben nu wederom grote importeurs in het Zuiden van Nederland besloten om een gedeelte van hun import volumes via Amsterdam te laten lopen. Het toont aan dat er behoefte is aan congestievrije en duurzame corridors, waarbij vooral de voordelen van on-dock rail, snelle en kosten efficiente afhandeling in verkorte leadtimes en lagere kosten resulteren.'

Om verdere toename van de spoorverbindingen te kunnen accomoderen, wordt op dit moment bij Ceres een derde spoor van 700 meter aangelegd. Baarsma: ‘Met deze derde track hebben wij volop ruimte en flexibiliteit om versneld door te groeien en het aantal containers dat per spoor wordt af en aangeleverd te verhogen. De on-dock faciliteit laat zien dat de grote voordelen bij afhandeling van treinen nu duidelijk zichtbaar worden en verschepers dit product in toenemende mate omarmen'.

Ceres behandeld per week: drie Europe-Verre Oosten lijndiensten, zo´n twintig binnenvaartschepen, acht treinen en acht feederschepen.

Bron: Nieuwsblad Transport

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten