Gesloten spoorwegovergang

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Wubbo
Berichten: 11299
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Gesloten spoorwegovergang

Berichtdoor Wubbo » Do 22 Mei 2008, 22:49

Gesloten spoorwegovergang
Door RAYMOND BOERE

UTRECHT - Jongeren overtreden massaal het rode licht bij de spoorwegovergang aan de Eykmanlaan.
Utrechtse agenten betrapten tijdens een controle 21 tieners, vooral afkomstig van het nabijgelegen Rietveldcollege. Ook vier automobilisten reden over de overweg terwijl de bellen gingen rinkelen.

Fatale ongelukken zoals begin mei in Bunnik, lijken weinig indruk te maken op de scholieren. Merel van de Tol (17) werd daar geschept door een aanstormende trein toen ze onder de spoorbomen doorging om haar trein te halen. Ze ging haar galajurk ophalen voor het eindexamenfeest.

Maar ook op de overweg aan de Eykmanlaan speelde zich vorig jaar een drama af. De 17-jarige Ismaël kwam hier om het leven nadat hij met een paar vrienden probeerde zo laat mogelijk onder de bomen door te gaan. ,,Eén scholier die onder de bomen door gaat is al te veel. Maar dit zijn er wel heel veel,'' zegt politiewoordvoerder Jens. Bij deze ene controle blijft het volgens de woordvoerder dan ook zeker niet.

Niet alleen de politie maakt zich zorgen. Ook spoorwegbeheerder Pro Rail kwam onlangs met een speciaal lespakket om jongeren te wijzen op de gevaren. De veertien betrapte minderjarigen op de Eykmanlaan kregen geen boete, maar worden doorgestuurd naar Bureau Halt. Daar wordt ze in een lespakket bijgebracht wat er kan gebeuren, wanneer iemand een gesloten spoorwegovergang oversteekt. Zeven meerderjarigen gingen wel op de bon. De vier automobilisten zijn niet aangehouden, maar kunnen wel een bekeuring thuis verwachten omdat agenten het kenteken noteerden.

Bron: Algemeen Dagblad

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 gasten