VVD Dordrecht ziet niets in experiment met gratis bus

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29407
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

VVD Dordrecht ziet niets in experiment met gratis bus

Berichtdoor Daniel » Wo 28 Mei 2008, 11:36

VVD ziet niets in experiment met gratis bus
Door HERMAN ANDRIESSE

DORDRECHT - De VVD in Dordrecht is tegen een experiment met gratis openbaar vervoer in de stad. ,,Gratis is bij ons per definitie niet aan de orde,’’ verwoordde D. Vermeulen het standpunt van de liberalen.
Alle andere fracties zijn wel voorstander van de proef. Het standpunt van de VVD wekt bevreemding, omdat de gemeenteraad eind vorig jaar unaniem een motie van Beter voor Dordt steunde om een experiment met gratis openbaar vervoer voor te bereiden.

De raadsfacties moesten zich vanavond buigen over ongeveer vijfhonderd mogelijke varianten. Dat aantal had onderzoeksbureau Goudappel Coffeng berekend. De voorkeur van de meeste partijen gaat uit naar gratis openbaar vervoer vanuit de Dordtse wijken naar het centrum vanaf 55-plus, al dan niet in de daluren. Die doelgroep zou ook de hele dag voor niets met de bus kunnen, omdat de tijden waarop de ouderen reizen vaak toch al buiten de daluren vallen, is de gedachte.

Het CDA zou het liefst het aantal zaterdagen waarop de bus al gratis rijdt (tijdens de feestdagen, red.) uitbreiden. ,,Bijvoorbeeld in alle wintermaanden,’’ aldus woordvoerder F. Riet van de christen-democraten.

Riet pleitte er ook voor een nieuw aan te leggen transferium op de pareerplaats bij FC Dordrecht. Vandaaruit kunnen automobilisten dan verder met de gratis bus.

De tegenstand van de VVD voor gratis openbaar vervoer komt onder meer vanwege de ‘ongewenste neveneffecten’ in de daluren, aldus Vermeulen. De VVD’er denkt dat allerlei ongure types dan met de bus reizen. Dat komt dan weer de veiligheid niet ten goede, meende Vermeulen. ,,Het gaat ons om goed en veilig openbaar vervoer.’’ Bovendien, beweerde de VVD’er, draagt gratis openbaar vervoer nergens toe bij. Hij beriep zich op onderzoeken, waaruit zou blijken dat het autogebruik niet wordt teruggedrongen.

De komende tijd wordt berekend wat een proef met gratis openbaar vervoer de gemeente kost. Voor de Verenigde Senioren Partij (VSP) is geld geen probleem. ,,We gaan het gewoon proberen,’’ zei H. Tazelaar van de VSP.

Bron: Algemeen Dagblad
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29407
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: VVD Dordrecht ziet niets in experiment met gratis bus

Berichtdoor Daniel » Wo 09 Jul 2008, 21:52

Gemeenteraad Dordrecht wil gratis OV
9 juli 2008

Dordrecht wil de komende twee jaar een proef houden met gratis openbaar vervoer. Dat heeft de Dordtse gemeenteraad dinsdagavond besloten. De Raad wilde al langer dat er een proef met gratis OV zou komen.

Burgemeester en Wethouders van Dordrecht hield de proef echter lange tijd tegen.

Via een motie van de Raad is verkeerswethouder Van den Oever nu alsnog gedwongen om na deze zomer met uitgewerkte voorstellen te komen. Alleen zijn eigen partij, de VVD, stemde tegen.

De partij Beter Voor Dordt heeft beraamd dat alle stadsbussen gratis kunnen rijden voor een bedrag twee miljoen euro per jaar.

Bron: RTV Rijnmond
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto


Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten