Nieuwe dienstregeling Zuid Holland Noord

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
De Reiger
Berichten: 9
Lid geworden op: Za 12 Dec 2009, 22:08

Nieuwe dienstregeling Zuid Holland Noord

Berichtdoor De Reiger » Zo 27 Nov 2011, 00:41

De nieuwe dienstregeling komt eraan!
Vanaf 11 december rijden de bussen van Connexxion in de regio's Rijnstreek, Duin- en Bollenstreek, Leiden en Midden-Holland volgens een nieuwe dienstregeling. In de meeste gevallen gaat het om andere vertrektijden. Van een aantal lijnen wordt ook de route aangepast.

De belangrijkste wijzigingen:

Buslijn 13 Leiden Merenwijk - Leiden station De Vink
Buslijn 14 Leiden Merenwijk - Leiden Zuidwest
Omdat buslijn 45 eindigt bij Leiden Centraal is de route van buslijn 13 en 14 verlegd naar de Merenwijk. Hierdoor kunt u rechtstreeks blijven reizen tussen de Merenwijk en het centrum. De route naar Leiderdorp Leyhof wordt nu gereden door buslijn 15.

NIEUW Buslijn 15 Leiden Centraal - Leiderdorp Leyhof
Buslijn 15 is nieuw en vervangt buslijn 13 en 14 tussen Leiden Centraal en Leiderdorp Leyhof. In Leiderdorp rijdt buslijn 15 een andere route door de wijk Buitenhof: de bus rijdt nu vanaf de Rietschans via de Engelendaal en de Buitenhoflaan en niet meer via Meerburglaan.

Buslijn 32 Leiden Centraal - Zoetermeer Centrum West
Buslijn 32 rijdt weer zijn oude route door het dorp Stompwijk. De langdurige omleiding is beëindigd, waardoor inwoners uit Stompwijk weer dichter bij huis kunnen instappen.

VERVALT Buslijn 39 Leiderdorp - Leiden - Den Haag
Buslijn 39 is vervallen. De route tussen Den Haag CS en Voorschoten is vervangen door buslijn 46 van Veolia. Tussen Voorschoten en Leiderdorp rijdt buslijn 49. Wanneer u reist van Voorschoten naar Leidschendam en Den Haag kunt u gebruikmaken van de buslijnen 45 of 46. Reist u van Voorschoten naar Leiden? Dan kunt u gebruikmaken van de buslijnen 45, 48 of 49. Ook is er een overstapmogelijkheid van buslijn 45 op 48 of 49 en vice versa bij de halte Vlietwijk of Voorschoten Centrum.

Buslijn 45 Den Haag Centraal - Leiden Centraal
Buslijn 45 rijdt niet meer naar de Merenwijk maar eindigt bij Leiden Centraal. De route naar de Merenwijk is overgenomen door de buslijnen 13 en 14. Hierdoor blijft de rechtstreekse verbinding tussen de Merenwijk en het centrum in stand. De route naar Leiderdorp Leyhof wordt nu gereden door buslijn 15.

NIEUW buslijn 46 Den Haag - Voorschoten
Buslijn 46 is nieuw en vervangt buslijn 39 tussen Den Haag CS en Voorschoten. In Voorschoten eindigt buslijn 46 in de Vlietwijk bij de halte Nieuw Voordorpstraat.

NIEUW Buslijn 49 Voorschoten Starrenburg - Leiderdorp Rijnland Ziekenhuis
Buslijn 49 is nieuw en vervangt buslijn 39 tussen Voorschoten en Leiderdorp. Buslijn 49 rijdt in Voorschoten dezelfde route als buslijn 48 en dus ook door de Vlietwijk. De Vlietwijk krijgt hiermee betere verbindingen zowel richting Den Haag als richting Leiden en er is een frequente verbinding tussen de Vlietwijk en station Voorschoten.

Buslijn 50 Leiden Centraal - Haarlem station
Buslijn 50 gaat via het nieuwe station Sassenheim rijden en in Sassenheim via de Wilhelminalaan, de Westerstraat en de Teylingerlaan. Reizigers uit Warmond kunnen zo bij station Sassenheim met de trein verder reizen richting Schiphol en Amsterdam. Ook de bussen uit Lisse en Sassenheim sluiten aan op de trein in Sassenheim.

NIEUW Buslijn 52 Nieuw-Vennep - Lisse
Buslijn 52 is nieuw en vervangt buslijn 59 tussen Nieuw-Vennep en Lisse. In Lisse rijdt de bus een rondje: komend uit Nieuw-Vennep vanaf de Hyacinthenstraat via de Bondtstraat en Heereweg langs de Tuinbouwschool en via de 2e Poellaan naar de A. Blamandreef en dan door de Poelpolder terug richting Nieuw-Vennep via Lisserbroek. Deze buslijn rijdt een keer per uur.

Buslijn 59 Noordwijk - Sassenheim station
Buslijn 59 rijdt alleen nog tussen Noordwijk en Sassenheim en niet meer naar Lisse en Nieuw-Vennep. Buslijn 52 rijdt tussen Nieuw-Vennep en Lisse. Buslijn 59 gaat vaker rijden, een keer per half uur en rijdt van Noordwijk via Voorhout naar het nieuwe station Sassenheim. Komt u uit Noordwijk of Voorhout dan kunt u vanaf station Sassenheim met de trein verder reizen richting Schiphol en Amsterdam.

Buslijn 61 Sassenheim station - Schiphol
Buslijn 61 wordt verlengd naar het nieuwe station Sassenheim. Reizigers uit Lisse en Sassenheim krijgen hierdoor extra reismogelijkheden.

Buslijn 164 Hoofddorp - Sassenheim station
Buslijn 164 rijdt niet meer naar Oegstgeest maar eindigt bij het nieuwe station Sassenheim. Deze buslijn rijdt niet meer op zondag. Reist u naar Oegstgeest dan kunt u in Sassenheim bij de halte Zuiderstraat overstappen op buslijn 50 of 51.

Buslijn 165 Alphen a/d Rijn station - Zoetermeer Centrum West
Buslijn 165 rijdt in Benthuizen via de Omleidingsweg. De bus kan daarmee sneller en veiliger door Benthuizen rijden en er kunnen betere haltevoorzieningen worden gemaakt.
In de nabije toekomst zal er meer ontwikkeld worden aan de zuidkant van Benthuizen. Hierdoor komt deze nieuwbouw dichterbij de haltes te liggen.

Buslijn 194 Rotterdam metro Capelsebrug - Bergambacht
Buslijn 194 rijdt tussen Lekkerkerk en Bergambacht weer zijn oude route over de Lekdijk. De langdurige omleiding is beëindigd.

Buslijn 208 Noordwijk - Schiphol Centrum
Deze spitsbus rijdt niet meer in verband met de opening van het nieuwe station Sassenheim. Komt u uit Noordwijk of Voorhout, dan kunt u met bus 59 naar station Sassenheim en daar verder met de trein naar Schiphol.

__________________________________________________

Station Sassenheim

Goed nieuws voor reizigers van of naar Sassenheim, Noordwijk, Voorhout, Warmond, Lisse, Abbenes en Buitenkaag.


Op 11 december 2011 is station Sassenheim geopend. Dit ligt op de lijn Leiden – Schiphol. Op dit traject liggen ook de stations Nieuw-Vennep en Hoofddorp waar de sprinter (stoptrein) stopt. In Sassenheim stopt de trein elk half uur, behalve in de spits op werkdagen, dan stopt er ieder kwartier een trein.
Door het nieuwe treinstation verbeteren voor veel reizigers de reismogelijkheden:

Sassenheim
Reizigers uit Sassenheim kunnen met de bus naar het station. Zowel bus 61 als 164 rijden via de Parklaan en Hoofdstraat naar het station. Buslijn 50 rijdt via de Teijlingerlaan – Westerstraat – Hoofdstraat naar het station.

Noordwijk en Voorhout
Komt u uit Noordwijk of Voorhout dan kunt u sneller naar Schiphol en Amsterdam reizen. Met buslijn 59 twee keer per uur van Noordwijk en Voorhout naar station Sassenheim en dan met de trein verder naar Schiphol. Daarmee wordt de reistijd Noordwijk – Schiphol 45 minuten en Voorhout – Schiphol 35 minuten. En dat gaat met de auto – zeker in de spits – niet veel sneller en daarbij heeft u natuurlijk geen parkeerplaats nodig op Schiphol.

Warmond
Vanuit Warmond kunt u met buslijn 50 naar station Sassenheim reizen en daar overstappen op de trein naar Schiphol. De reis naar Schiphol duurt hiermee een klein halfuurtje en is qua afstand korter en daarmee goedkoper dan via Leiden Centraal.
Komt u uit Warmond en wilt u naar Voorhout of Noordwijk reizen? U kunt dan op station Sassenheim overstappen op buslijn 59.

Lisse
Vanuit Lisse kunt u met buslijn 50 of 61 naar station Sassenheim en daar overstappen op de trein naar Leiden en Den Haag.
Buslijn 61 rijdt via Lisse noordoost en de Poelpolder naar Sassenheim.
Buslijn 50 rijdt via de noord- en de westkant van Lisse. Daarmee kunt u vanuit heel Lisse naar station Sassenheim reizen.
Voor de verbinding van Lisse naar Schiphol kunt u het beste buslijn 61 gebruiken, die brengt u rechtstreeks van Lisse naar Schiphol zonder overstap binnen een tijd van 28 minuten.

Abbenes en Buitenkaag
Vanuit Abbenes en Buitenkaag kunt u met buslijn 164 naar station Sassenheim reizen. Op het station kan worden overgestapt op de trein naar Leiden en Den Haag of op buslijn 59 naar Voorhout en Noordwijk. Ook kunt u in Sassenheim bij de halte Zuiderstraat overstappen op buslijn 50 of 51 naar Oegstgeest of op Interliner 89 richting Den Haag.

Rick Vlodrop
Berichten: 82
Lid geworden op: Do 26 Mei 2011, 18:48
Locatie: Den Haag

Re: Nieuwe dienstregeling Zuid Holland Noord

Berichtdoor Rick Vlodrop » Za 03 Dec 2011, 10:54

Het wordt druk in Voorschoten Vlietwijk: ((4*45)+(2*46)+(2*48)+(2*49))*2 richtingen = 20 bussen per uur door de straat. Oh nee, niet overdrijven lijn 46 rijdt in één richting door de wijk, dus het zijn slechts 18 bussen. Misschien lijn 44 doortrekken naar de Vlietwijk?

Oud forumgebruiker

Re: Nieuwe dienstregeling Zuid Holland Noord

Berichtdoor Oud forumgebruiker » Za 03 Dec 2011, 12:58

is dit de nieuwe naam van deze concessie of is deze naam alleen gekozen voor de duidelijkheid op dit forum?
ik neem aan, dat het de concessie Hollands Midden & Duin- en Bollenstreek betreft...?

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 36175
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Nieuwe dienstregeling Zuid Holland Noord

Berichtdoor Suus » Za 03 Dec 2011, 13:44

De officiële naam is Duin- en Bollenstreek/Leiden - Rijnstreek/Midden-Holland.

Technisch gezien zijn het twee deelgebieden die in een concessie zijn aangeboden om versnippering te voorkomen.
Rame à l'approche

Chauf21
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 3148
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 22:27

Re: Nieuwe dienstregeling Zuid Holland Noord

Berichtdoor Chauf21 » Za 03 Dec 2011, 14:08

Rick Vlodrop schreef:Het wordt druk in Voorschoten Vlietwijk: ((4*45)+(2*46)+(2*48)+(2*49))*2 richtingen = 20 bussen per uur door de straat. Oh nee, niet overdrijven lijn 46 rijdt in één richting door de wijk, dus het zijn slechts 18 bussen. Misschien lijn 44 doortrekken naar de Vlietwijk?

Lijn 46 via station Voorschoten lijkt me een mooi alternatief voor het rondje Vlietwijk!


Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten