Start pilot treinverbod op MerwedeLingeLijn

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29366
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Start pilot treinverbod op MerwedeLingeLijn

Berichtdoor Daniel » Wo 21 Dec 2011, 22:35

Start pilot treinverbod op MerwedeLingeLijn
Geplaatst op: woensdag 21 december 2011 22:33
Laatst bijgewerkt: woensdag 21 december 2011 22:35


Persbericht

Op vrijdag 16 december jl. is Arriva, in opdracht van provincie Zuid-Holland, van start gegaan met de pilot ‘Treinverbod’ op de MerwedeLingelijn.

Met deze pilot willen we onderzoeken of een dergelijke maatregel het aantal zwartrijders en veroorzakers van agressie en geweld kan terugdringen. De pilot heeft een looptijd van drie maanden en wordt uitgevoerd in samenwerking met de politie Zuid-Holland Zuid en het Openbaar Ministerie.

Een ‘Treinverbod’ betekent dat u voor een periode van twee (bij zwartrijden) tot acht weken (bij gewelddadig of agressief gedrag) geen gebruik mag maken van de MerwedeLingelijn en hiermee beperkt wordt in de vrijheid om te reizen tussen Dordrecht en Geldermalsen.

Wanneer krijgt u een Treinverbod
1.Bij gewelddadig of agressief gedrag of bij het beledigen van personeel of medereizigers. Voorbeelden hiervan zijn ondermeer fysiek geweld, bedreiging, schelden, maar ook overige verstoringen zoals het misbruiken van de noodrem of het niet opvolgen van aanwijzingen van personeel.
2.Bij vaker dan twee keer zwartrijden. U krijgt maximaal twee keer een waarschuwing. Als u voor de derde keer op rij reist zonder geldig vervoerbewijs wordt u staande gehouden door de Buitengewoon Opsporings Ambtenaar met assistentie van de politie. Onze stewards attenderen u twee keer op zwartrijden en de consequenties van het ‘Treinverbod’.
In beide gevallen wordt u overgebracht naar het politiebureau waar een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Overtreding Treinverbod
Indien u het opgelegde Treinverbod negeert, wordt u bij controle aangehouden en overgedragen aan de politie. U pleegt dan namelijk een strafbaar feit, het opzettelijk niet voldoen aan een bevel of vordering.

De provincie Zuid-Holland erkent het belang van veilig openbaar vervoer en investeert in sociale
veiligheid. Met deze reden stelde de provincie Zuid-Holland, naast de reguliere subsidie, een extra subsidie beschikbaar voor deze pilot.
Lees verder
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 4 gasten