Regiotaxi Haaglanden is bankroet

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 12505
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Regiotaxi Haaglanden is bankroet

Berichtdoor Geert » Ma 02 Jun 2008, 09:31

Regiotaxi is bankroet
Door LEX DE JONGE
Het ouderen- en gehandicaptenvervoer in Haaglanden ligt definitief op z’n gat. Vervoerder BTR werd vrijdag door de rechter bankroet verklaard. De tientallen chauffeurs van de Regiotaxi hebben vorige maand geen salaris en vakantiegeld uitbetaald gekregen.

Met een noodmaatregel hopen het stadsgewest Haaglanden en de curator erger te voorkomen. Een tijdelijke bv moet ervoor zorgen dat de ouderen en gehandicapten in onder meer Den Haag, Delft en Zoetermeer niet voor langere tijd gedwongen worden thuis te zitten. Veel chauffeurs van de BTR hebben toegezegd onder de nieuwe bv te blijven rijden. Per 1 juli hoopt Haaglanden dan het vervoer voor de Regiotaxi over te kunnen doen aan Connexxion.

Raadslid Jan Peter de Wit van Leefbaar Delft is chauffeur bij de Regiotaxi. Hij voelt zich min of meer gedwongen om te blijven doorwerken. „Ons is beloofd dat we in dat geval een lening krijgen om de komende maanden door te komen. Als we stoppen gebeurt dat niet en zitten we dus een tijdlang gewoon zonder geld,’’ zegt De Wit.

De chauffeurs moeten nu een uitkering aanvragen. Komt die rond, dan kunnen ze een beroep doen op een waarborgfonds dat alsnog het salaris over mei en het vakantiegeld uitbetaalt.

Hoe het vervoer onder Connexxion per 1 juli precies vorm gaat krijgen, is vooralsnog onbekend. Sinds BTR het regiotaxivervoerovernam van Connexxion (in september 2006) is het hommeles. In de eerste periode kwamen de taxi’s vaak veel te laat of helemaal niet opdagen.

Ook nadien haalde het bedrijf de afgesproken normen niet: de Regiotaxi moet in 95 procent van de ritten op tijd komen, zo is afgesproken. Haaglanden heeft het bedrijf geregeld beboet vanwege de slechte service. Volgens De Wit moest de BTR zelfs 15.000 euro per maand betalen.

Volgens hem heeft Haaglanden de vervoerder zelf om zeep geholpen. „De winsten zijn erg klein in het regiotaxivervoer. BTR kon zich die forse boetes helemaal niet veroorloven. Wat ik heel kwalijk vind, is dat onze bestuurders in Haaglanden dit zomaar hebben laten gebeuren. Ze hebben het zien aankomen, maar zijn niet in de bres gesprongen voor de chauffeurs,’’ meent De Wit. Haaglanden en BTR waren niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Algemeen Dagblad

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google Adsense [Bot] en 6 gasten