Trein trekt bovenleiding kapot op station Hoofddorp

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
avl
Berichten: 1449
Lid geworden op: Ma 20 Jun 2011, 00:38

Trein trekt bovenleiding kapot op station Hoofddorp

Berichtdoor avl » Vr 30 Mar 2012, 21:05

HOOFDDORP, 30 maart – Op het station Hoofddorp heeft een trein de bovenleiding kapot getrokken en hiermee het treinverkeer in de regio lam gelegd. Doordat de bovenleiding op de trein lag, konden de passagiers de trein ook niet verlaten.

Nadat de spanning van de bovenleiding gehaald was, en de bovenleiding geaard, was het veilig om de trein te verlaten. Medewerkers van de spoorwegen kwamen direct ter plaatse om met de herstel werkzaamheden te beginnen. Hoelang de vertraging gaat duren is verder niet bekend.

BRON

Gaat de laatste tijd goed in de Randstad. :(

Gebruikersavatar
Michael 1988
Berichten: 2110
Lid geworden op: Ma 17 Mei 2010, 22:53
Locatie: Schijndel
Contact:

Re: Trein trekt bovenleiding kapot op station Hoofddorp

Berichtdoor Michael 1988 » Za 31 Mar 2012, 19:37

Dit is iets waar ik behoorlijk veel vraagtekens bij zet. Hoe kan een trein de bovenleiding nou kapottrekken??? De geleiding zit toch niet vastgeplakt of aan de bovenleiding of de geleiding kan toch niet plots bovenop de bovenleiding komen of ben ik nu zo gek???
Arriva Noord-Brabant reiziger.

Favoriete bus: Mercedes-Benz Cito
Favoriete treinstel: V-IRM
Favoriete rijtuig: ICRm

De domste uitvinding in het OV is de OV-chipkaart. De enige goede kaart is een papieren kaart

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 25086
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Trein trekt bovenleiding kapot op station Hoofddorp

Berichtdoor Daniel » Za 31 Mar 2012, 20:24

Als de stroomafnemer van een trein op een of andere manier beschadigd is geraakt kan die natuurlijk best een keer verstrikt raken in de bovenleiding en deze hierdoor kapottrekken. Zijn genoeg mogelijkheden te bedenken waarbij zoiets gebeurd: er kan een vogel tegenaan vliegen of het kan simpelweg slijtage zijn waardoor een onderdeel losraakt. En het kan natuurlijk ook dat de bovenleiding al beschadigd geraakt was (bv. door harde wind) en vervolgens losraakt zodra er een trein langskomt.
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Wubbo
OVNL-beheerder
Berichten: 9532
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Re: Trein trekt bovenleiding kapot op station Hoofddorp

Berichtdoor Wubbo » Za 31 Mar 2012, 20:27

Toch gebeurt het regelmatig, en vooral VIRM is er goed in. Het technische verhaal ken ik niet helemaal, maar de combinatie van versleten stroomafnemer (het schuitje, dat deel dat tegen de draad aan zit, slijt) en niet meer helemaal jofele bovenleiding (die slijt ook) is niet altijd even gelukkig.

Gebruikersavatar
Ruben
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 3523
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 20:18
Locatie: Amsterdam

Re: Trein trekt bovenleiding kapot op station Hoofddorp

Berichtdoor Ruben » Za 31 Mar 2012, 20:34

Heeft VIRM dat probleem nog steeds sinds het nieuwe stroomafnemers heeft gekregen?
De trein bewaren bij kamertemperatuur, op een schone en droge plek. Voor houdbaarheidsdatum: zie weerbericht.

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Trein trekt bovenleiding kapot op station Hoofddorp

Berichtdoor deadlock » Zo 01 Apr 2012, 02:39

Ja dat probleem bestaat nog steeds.
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

Gebruikersavatar
Fles
Berichten: 16287
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:19

Re: Trein trekt bovenleiding kapot op station Hoofddorp

Berichtdoor Fles » Zo 01 Apr 2012, 09:20

Zo gaat dat dan :Y

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XgCPPeYmyKw[/youtube]

Om dit soort redenen loopt er tegenwoordig een luchtslangetje mee door het schuitje (althans bij VIRM, ik hoop bij de rest ook) zodat de handel vanzelf omlaag zakt als het schuitje breekt. Zodat je niet (zoals in dit filmpje) met een kapotte hark tegen die rijdraad aan blijft rossen. Neemt niet weg dat het tegenwoordig nog steeds kan natuurlijk :)

Gebruikersavatar
Vinny
Berichten: 11002
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 19:07

Re: Trein trekt bovenleiding kapot op station Hoofddorp

Berichtdoor Vinny » Zo 01 Apr 2012, 15:12

Na een stroomloze brug de pantograaf te hoog hebben waardoor deze een heel stuk bovenleiding meetrekt. De Beneluxloc's waren er goed in bij de Kaagbrug...
"Dames en heren. Op dit moment zijn er geen bijzonderheden. Onze excuses voor het ongemak"

Gebruikersavatar
deadlock
Berichten: 9299
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contact:

Re: Trein trekt bovenleiding kapot op station Hoofddorp

Berichtdoor deadlock » Zo 01 Apr 2012, 18:04

Dat klopt. De wind houdt de panto gedeeltelijk omhoog en de panto's van de reeks 11 heeft meer veerkracht aangezien in België de bovenleiding hoger hangt dan bij ons.
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 25086
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Trein trekt bovenleiding kapot op station Hoofddorp

Berichtdoor Daniel » Zo 01 Apr 2012, 18:57

De E-GTW's van Arriva hebben dat ook een keer gedaan op een toelatingsrit... begrenzing op de hoogte van de stroomafnemer zat er nog niet op als ik me niet vergis.
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Utrecht en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

webguy
OVNL-beheerder
Berichten: 7691
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contact:

Re: Trein trekt bovenleiding kapot op station Hoofddorp

Berichtdoor webguy » Ma 02 Apr 2012, 08:58

Overigens heeft de ICE geloof ik een heel mooi systeem hiervoor, iets met spanning meten ofzo, iig is dat bij de V-IRMs als kosten besparing toen niet toegepast...
Reisinformatie/nerd

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31462
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Trein trekt bovenleiding kapot op station Hoofddorp

Berichtdoor Suus » Ma 02 Apr 2012, 09:14

De ICE's zijn dan ook het absolute neusje van de zalm, elk snufje dat erin kan zitten zit er ook zo'n beetje in.
Rame à l'approche

Klaasje
Berichten: 5986
Lid geworden op: Do 30 Jul 2009, 23:01
Locatie: Groningen

Re: Trein trekt bovenleiding kapot op station Hoofddorp

Berichtdoor Klaasje » Ma 02 Apr 2012, 09:52

Vervolgens zijn die dingen door het IVW ooit bijna van het Nederlandse spoor verbannen omdat de machinist teveel storingsmeldingen tijdens het rijden krijgt.

webguy
OVNL-beheerder
Berichten: 7691
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contact:

Re: Trein trekt bovenleiding kapot op station Hoofddorp

Berichtdoor webguy » Ma 02 Apr 2012, 10:32

En V-IRM niet? "Meten is weten", maar eigenlijk wil je niet alles (moeten) weten...
Reisinformatie/nerd

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 31462
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Trein trekt bovenleiding kapot op station Hoofddorp

Berichtdoor Suus » Ma 02 Apr 2012, 10:45

Conducteurs kunnen tijdens de rit storingsmeldingen invoeren in het computersysteem van de ICE (bijvoorbeeld ontbrekende klaptafeltjes e.d.). Bij grote stations staat dan een zender die alle storingsmeldingen van de ICE ontvangt en centraal opslaat. Zodra een ICE dan in een werkplaats komt voor controle komt er een lijst met alle storingen uit de computer rollen en kan alles opgelost worden.
Rame à l'approche

webguy
OVNL-beheerder
Berichten: 7691
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contact:

Re: Trein trekt bovenleiding kapot op station Hoofddorp

Berichtdoor webguy » Ma 02 Apr 2012, 11:59

Heeft de NS ook - via de Railpocket, die gebruikt ook wifi op stations, maar geloof dat alle HCs zo'n bloedhekel aan dat ding hebben en dat NedTrain het geen prio geeft dat niemand die dingen ooit maakt...
Reisinformatie/nerd


Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten