Reizigers in Noord-Holland pakken vaker de bus

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Wubbo
Berichten: 11397
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Reizigers in Noord-Holland pakken vaker de bus

Berichtdoor Wubbo » Di 10 Jun 2008, 22:58

Reizigers in Noord-Holland pakken vaker de bus

De bus wordt in Noord-Holland steeds meer gebruikt. Dat blijkt uit de jaarverslagen openbaar vervoer 2007 voor de regio's Gooi en Vechtstreek, Haarlem/IJmond en Noord-Holland Noord en voor de Zuidtangent. De provincie is opdrachtgever voor het openbaar vervoer in deze regio's en de Zuidtangent en is blij met de stijging.

Vooral in de Gooi en Vechtstreek is het busgebruik toegenomen. Daar is sprake van een stijging van bijna 30% ten opzichte van 2006. Het nieuwe lijnennet dat in december 2005 in deze regio is ingevoerd, lijkt na een flinke daling in het gebruik in 2006 nu zijn vruchten af te werpen. Ook van de Zuidtangent wordt meer en meer gebruik gemaakt. Dagelijks maken ca. 33.000 reizigers gebruik van deze buslijn, een groei van 14% ten opzichte van 2006. In Noord-Holland Noord (+ 6%) en Haarlem/IJmond (+ 4%) is het aantal reizigers licht gestegen. Het aantal reizigers dat gebruik maakt van de hogesnelheidsveerdienst tussen Velsen-Zuid en Amsterdam Centraal is licht afgenomen (- 0,1%).

De provincie is minder tevreden over de stiptheid waarmee de bussen rijden en het aantal ritten dat is uitgevallen. Belangrijke oorzaak: de grootschalige wegwerkzaamheden in alle regio's waardoor de doorstroming van het busverkeer ernstig werd belemmerd. De provincie dringt er daarom bij gemeenten op aan om rekening te houden met het openbaar vervoer bij beslissingen over grootschalige wegwerkzaamheden. Daarnaast wil de provincie dat Connexxion maatregelen treft om bussen niet te vroeg van haltes te laten vertrekken. Ook neemt de provincie zelf maatregelen in overleg met Connexxion, zoals de verbetering van doorstroming bij verkeerslichten en de aanleg van vrije busstroken.

Uit de jaarverslagen blijkt verder dat het aantal gemelde incidenten met betrekking tot sociale veiligheid in de bus in alle regio's ten opzichte van 2006 is toegenomen, maar het oordeel van de reizigers is op dit onderdeel met een ruime 8 gelijk gebleven. De provincie heeft afspraken met Connexxion gemaakt om de sociale veiligheid in de bussen te vergroten, zoals het opleiden van chauffeurs om met agressie om te gaan.

Het oordeel van de reizigers over alle onderdelen van het openbaar vervoer gezamenlijk is in de meeste regio's iets lager dan in 2006, maar is nog altijd ruim voldoende met een waardering van 7 of meer.

Meer informatie over de verschillende regio's is te lezen in de jaarverslagen die zijn te downloaden op [http://www.noord-holland.nl/thema/nieuws/actueel/Reizigers_pakken_vaker_de_bus.asp] (Bron: prov. nh)

Bron: Noordtopics

Gebruikersavatar
STF
Berichten: 6321
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 02:09
Locatie: Reisdorf - Luxemburg
Contact:

Re: Reizigers in Noord-Holland pakken vaker de bus

Berichtdoor STF » Wo 11 Jun 2008, 03:59

Bus? Welke bus? Hoe zagen die er ook alweer uit, is alweer zo'n tijd geleden dat die nog normaal reden :P

Jurjen
Berichten: 1302
Lid geworden op: Di 08 Apr 2008, 21:38

Re: Reizigers in Noord-Holland pakken vaker de bus

Berichtdoor Jurjen » Wo 11 Jun 2008, 07:33

Neenee, gisteren reed er een gelede CXX-bus over het busstation in Alkmaar: geen dienst...


Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten