Stuntwerk in de lucht tijdens werk aan station Hilversum

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Wubbo
Berichten: 11320
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Stuntwerk in de lucht tijdens werk aan station Hilversum

Berichtdoor Wubbo » Ma 07 Jul 2008, 21:52

Stuntwerk in de lucht tijdens zoveelste weekeinde werk aan station Hilversum
* Gepubliceerd op 06 juli 2008, 18:07
* Laatst bijgewerkt op 06 juli 2008, 18:34


AfbeeldingFoto: Studio Kastermans
hilversum - (Rol)trappen en liften hingen afgelopen weekeinde boven het spoor in Hilversum, dat voor deze gelegenheid weer voor een deel was stilgelegd. ,,We hebben nu weer een grote klap gehad'', stelt projectleider Marijke de Zwart.

Al om half twee 's in de vroege zondagochtend was het werkvolk volop bezig met het treffen van voorbereidingen. ,,Het is alweer het vijftiende of zestiende weekeinde dat we hier aan het werk zijn'', aldus Zwart, in gele hes, helm op, met haar herdershond met dito gele hes aan haar zijde. ,,Nog twee weekeinden volgen er, week 34 en week 40, en dan zit het grote werk erop. Vooral die eerste week wordt het bijzonder, dan komt de overkapping erop'', verheugt Zwart zich. ,,Ook het treinverkeer van en naar Weesp zal in dat weekeinde dan worden stilgelegd.''

Grootste wapenfeiten zijn dit weekeinde het weghalen van de noodliften en noodtrappen, en het plaatsen van nieuwe trappen en liften. Dat moet allemaal door de lucht. Waardoor er dit keer twee kolossale kranen moesten worden opgesteld, die ook nog eens bij elkaar in de draaicirkel opereerden. Ongebruikelijk, en alle reden om een toezichthouder alleen voor die twee kranen in te schakelen.

Het verliep allemaal zoals gewenst. Liftschachten, trappen en roltrappen, een voor een gingen ze langzaam door de lucht. Vroeg in de ochtend waren het de trappen die met een 'breedtetransportbegeleiding' over de snelweg naar centrum Hilversum waren gekomen. Rond half elf kwam daar nog een dieplader met roltrappen, die ook langzaam naar de voor hen bestemde plekken gehesen werden.

Bron: Gooi en Eemlander

WSM
Berichten: 900
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:59

Re: Stuntwerk in de lucht tijdens werk aan station Hilversum

Berichtdoor WSM » Di 08 Jul 2008, 22:19

Hoeveel duizend ton hijsvermogen hadden die kolossale kranen?
§ 6. Het passeren van rode seinen

Artikel 33

1.Lichtseinen die rood licht uitstralen mogen alleen voorbijgereden worden, indien de bestuurder van de treindienstleider een aanwijzing Stoptonend sein heeft gekregen.


Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google Adsense [Bot] en 4 gasten