Gratis fiets stallen bij Vaartsche Rijn

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Wubbo
OVNL-beheerder
Berichten: 11193
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Gratis fiets stallen bij Vaartsche Rijn

Berichtdoor Wubbo » Za 19 Jul 2008, 21:46

vrijdag 18 juli 2008
Gratis fiets stallen bij Vaartsche Rijn

UTRECHT - Onder het toekomstige station Vaartsche Rijn, op de koppen van de Ooster- en Westerkade, komt ruimte voor kleinschalige winkel- en horecavoorzieningen. Bovendien komen er gratis fietsenstallingen.
afbeelding vergroten Onder het station is ruimte voor winkels en horeca.
De bewoners van de Pelikaanstraat krijgen de gelegenheid om de ruimte onder de hov-baan in hun straat in gebruik te nemen.

Dat staat in het ontwerp voor het Randstadspoor-station, dat door burgemeester en wethouders van Utrecht is vastgesteld.

Het ontwerp houdt bovendien rekening met een parkeergarage onder de spoorbaan tussen de Oosterkade en de Albatrosstraat.

De garage is bereikbaar via de Baden Powellweg en biedt plek aan circa 210 parkeerplaatsen voor bewoners en reizigers. Dit najaar neemt het college een definitief besluit over aanleg en exploitatie van deze parkeervoorziening.

Het ontwerp voor het station Vaartsche Rijn heeft de afgelopen maanden ter inzage gelegen. Dit heeft tot een paar wijzigingen geleid. Zo is extra rekening gehouden met het beheer en onderhoud van de halte en omliggende straten.

Ook sluit volgens de gemeente de uitstraling van de halte beter aan op de (historische) omgeving en is het mogelijk om in samenspraak met aanwonenden meer groen terug te brengen dan in het oorspronkelijke ontwerp.

Bron: Algemeen Dagblad

Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 gasten