Station Maassluis-centrum wordt mogelijk verplaatst

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
Wubbo
Berichten: 11310
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Station Maassluis-centrum wordt mogelijk verplaatst

Berichtdoor Wubbo » Za 19 Jul 2008, 21:51

vrijdag 18 juli 2008
Station Maassluis-centrum wordt mogelijk verplaatst

MAASSLUIS - NS-station Maassluis Centrum komt mogelijk meer richting de Havenbrug te liggen.
Met de verplaatsing wordt de kans groter op een volwaardige overweg ter hoogte van het huidige station. Zo'n overweg in het verlengde van de Laan 1940-1945 dient dan als ontsluiting voor De Kade en De Dijk. Op die terreinen wil het college woningen en bedrijven realiseren.

De Stadsregio bekijkt de verplaatsing in het kader van de ombouw van de Hoekse Lijn tot metrolijn, maakte burgemeesters Karssen deze week duidelijk in de raad. Met de ombouw, die in 2010 en 2011 plaats moet vinden, ging de raad akkoord. De politiek had wel een reeks wensen zoals voldoende en gratis parkeerplaatsen bij de stations en aansluiting van de buslijnen op de nieuwe metrolijn. Ook moet het vervangend vervoer tijdens de negen maanden durende ombouw in orde zijn. Te denken valt aan de fast ferry, snelbusverbindingen tussen de verschillende stations en aangepaste bussen voor het vervoer van rolstoelers. Verkeerswethouder Pleijsier kon geen toezeggingen doen. Hij beloofde de raad zich voor de aangedragen zaken hard te maken.

Bron: Algemeen Dagblad

Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29417
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Re: Station Maassluis-centrum wordt mogelijk verplaatst

Berichtdoor Daniel » Za 19 Jul 2008, 22:18

Hmm, dat zouden dan wel erg veel overwegen kort op elkaar worden... er ligt er nu al eentje naast de Havenbrug, de nieuwe overweg zou ongeveer op de plek van de huidige overweg naar het perron komen en net voorbij het andere uiteinde daarvan ligt in de huidige situatie weer een overweg.

In ieder geval zie ik het probleem niet waarom er in de huidige situatie geen overweg zou kunnen komen in het verlengde van de Laan 1940-1945... die gaat zowiezo al niet dwars door het station heen maar zou hooguit direct naast de huidige oversteek van het perron naar het stationsplein komen te liggen. De ruimte is het probleem in ieder geval niet en een overweg vlak na het perron krijg je toch wel, of je het station nou laat liggen waar het nu ligt of gaat verplaatsen richting de Havenbrug.
Voor de duidelijkheid een plaatje van Google Maps met linksboven de Havenbrug en rechtsonder het huidige station.
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto


Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten