Spoorlijn krijgt drie nieuwe overwegen en ballastgrind

Alles over het Openbaar Vervoer in Flevoland, Overijssel en Gelderland.
Wubbo
Berichten: 11400
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Spoorlijn krijgt drie nieuwe overwegen en ballastgrind

Berichtdoor Wubbo » Za 26 Jul 2008, 12:59

Spoorlijn krijgt drie nieuwe overwegen en ballastgrind
vrijdag 25 juli 2008

EDE - In opdracht van ProRail vernieuwen diverse aannemers delen van het spoor op het traject Amersfoort - Ede-Wageningen. Tussen zaterdag 9 en zaterdag 16 augustus krijgt het spoor nieuw ballastgrind. Ook worden enkele delen van de rails en drie overwegen tussen Barneveld en Ede vernieuwd. Van zaterdag 9 tot maandag 11 augustus rijden tussen de stations Barneveld Noord en Ede-Wageningen geen treinen. NS en Connexxion zetten bussen in.

Het grootste gedeelte van de werkzaamheden betreft het vernieuwen van het ballastbed (het grind waarop de bielzen en de rails liggen). Ballastgrind slijt onder andere door intensief treinverkeer. De stenen worden kleiner en verliezen daardoor hun belangrijkste functie: zorgen voor de stabiliteit van het spoor. Met een nieuw ballastbed behoudt het spoor zijn stabiele ligging en verbetert de afwatering. Bovendien is een nieuw ballastbed stiller voor de omgeving en comfortabeler voor treinreizigers.

ProRail werkt continu aan de verbetering en vernieuwing van het spoor. Door het regelmatig inspecteren en tijdig vervangen van onderdelen, blijft het spoor in goede conditie en de veiligheid gewaarborgd. Om voor treinreizigers het ongemak zoveel mogelijk te beperken, wordt er meestal 's nachts en in het weekend gewerkt. Bij langdurige werkzaamheden, zoals deze, probeert ProRail zoveel mogelijk in vakantieperioden te werken; dan zijn er minder treinreizigers.

Vanwege de lange duur van de werkzaamheden is ProRail vroegtijdig begonnen met het informeren van de betrokkenen. ProRail heeft de omwonenden van het spoor, de lokale overheden, de toeristische sector en het bedrijfsleven in de omgeving geïnformeerd.

Bron: Ede Stad

Gebruikersavatar
dvdhoven
Berichten: 134
Lid geworden op: Vr 14 Mar 2008, 07:09
Contact:

Re: Spoorlijn krijgt drie nieuwe overwegen en ballastgrind

Berichtdoor dvdhoven » Za 26 Jul 2008, 15:42

En verder rijden er dus geen treinen tussen Amersfoort en Stroe van zaterdag 9 augustus t/m vrijdag 15 augustus. De Intercity's uit Enschede keren in Stroe. Tussen Stroe en Amersfoort rijden er bussen.
En het bovenstaande bericht is niet volledig; de hele periode rijden er geen treinen tussen Barneveld Noord en Amersfoort. Van maandag 9 augustus t/m vrijdag 15 augustus keren de treinen uit Ede Wageningen in Barneveld Noord.
Dick van den Hoven

Gebruikersavatar
Aking
Berichten: 7372
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 10:20
Locatie: Utrecht/Sremska Kamenica
Contact:

Re: Spoorlijn krijgt drie nieuwe overwegen en ballastgrind

Berichtdoor Aking » Za 26 Jul 2008, 16:10

Dus station Stroe wordt weer even gebruikt? :P

Zelf kan ik overigens geen gebruik maken van Stroe dan... ik vertrek de 9e naar Boedapest en pas de 20e of de 21e weer terug 8-)
WorldonRails.nl alles over Internationale treinreizen


Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast