Opnieuw drama aan de Kettingbrugweg

Alles over het Openbaar Vervoer in Flevoland, Overijssel en Gelderland.
Gebruikersavatar
Mark
Berichten: 1968
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:43
Locatie: Vlaardingen
Contact:

Opnieuw drama aan de Kettingbrugweg

Berichtdoor Mark » Ma 04 Aug 2008, 22:55

maandag 04 augustus 2008 | 09:32 | Laatst bijgewerkt op: maandag 04 augustus 2008 | 16:14

HENGELO - Een bewoner van de Kettingbrugweg, tussen Hengelo en Enschede, werd maandagmorgen om kwart over zeven wakker door 'een doffe klap'. Een 41-jarige vrouw maakte een eind aan haar leven, door met haar auto voor de trein te rijden.

"Ze rukten groot uit. Het was hier heel druk: drie, vier politieauto’s, twee van de brandweer, plus auto’s van het ongevallen-analyseteam. Ze maakten foto’s met een uitschuifbare camera. Maar alles gebeurde netjes; alles werd meteen met linten afgezet."

Op de bewuste spoorwegovergang komen vaker zelfmoordpogingen voor. Vorig jaar nog beroofde een Enschedese moeder zich hier van het leven, nadat ze thuis haar dochter had omgebracht. Voor de omwonenden, die pal naast het spoor wonen, is het iedere keer weer een heftige ervaring. Over hoe ze daar mee omgaan dinsdag meer in onze krant.

Vanwege het ongeval, maandagmorgen rond zeven uur, reden tussen Enschede en Hengelo enkele uren geen treinen.

Bron: http://www.tctubantia.nl/regio/enschede ... rugweg.ece
Berlin, meine Stadt, meine Liebe.

Gebruikersavatar
Dubbele P
Berichten: 767
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 18:36
Locatie: Vlodrop [Vdp]

Re: Opnieuw drama aan de Kettingbrugweg

Berichtdoor Dubbele P » Ma 04 Aug 2008, 23:40

Als je zo nodig een eind aan je leven wilt maken, zoek je dan een dikke boom uit, maar ga er geen onschuldige mensen voor hun verdere leven mee bederven... :evil:

Gebruikersavatar
Linkerspoor
Berichten: 349
Lid geworden op: Ma 10 Mar 2008, 19:46

Re: Opnieuw drama aan de Kettingbrugweg

Berichtdoor Linkerspoor » Di 05 Aug 2008, 14:28

Alsof bij een dikke boom er geen onschuldige mensen mee te maken krijgen: wie denk je dat de persoon vindt (kunnen trouwens ook spelende kinderen zijn).

Gebruikersavatar
Mark
Berichten: 1968
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:43
Locatie: Vlaardingen
Contact:

Buurt bij spoor blij met aanpak zelfmoord

Berichtdoor Mark » Di 05 Aug 2008, 15:38

HENGELO - Aanwonenden van de Kettingbrugweg (tussen Hengelo en Enschede) vinden dat politieagenten en hulpverleners maandagmorgen, na de zelfdoding van een 41-jarige automobiliste, passend hebben opgetreden.

Passender in elk geval dan medio oktober 2007. Toen was een Enschedese moeder (37) op bijna dezelfde plek op het spoor gaan liggen en werd ze door een trein overreden. Zij bleek kort ervoor haar dochter (16) te hebben gedood in hun hobbywoning aan de Saasveldbrink.

"De vorige zelfmoord gebeurde rond half acht 's morgens. De politie en hulpverlening kwamen toen met loeiende sirenes aanrijden."

De stoffelijke resten van de vrouw lagen onbedekt langs en tussen de rails. "De kinderen uit onze buurt, die op dat tijdstip naar school moesten, zagen verschrikkelijke details. Die vergeten ze nooit meer. Wij hebben daarop als buurt een boze brief gestuurd. Kennelijk heeft dat geholpen", stelt een bewoner, die gistermorgen rond kwart over zeven door 'een doffe klap' bij de spoorwegovergang werd gewekt. Die is beveiligd met halve bomen en knipperlichten.

De vrouw, die binnenkort 42 jaar zou worden, slingerde met een Ford Fiësta tussen de spoorwegbomen, van de kant van camping De Zwaaikom naar de Enschedesestraat. Haar auto werd vol in de flank gegrepen door de stoptrein die uit de richting Enschede kwam. De trein, een Buffel, mag ter plekke 80 kilometer rijden. De auto landde via een betonnen seinpaal in de spoorsloot.

De hulpverleners arriveerden dit keer zonder sirenes, zegt de buurman. "Ze rukten wel groot uit. Het was hier heel druk: drie, vier politieauto's, twee van de brandweer, plus auto's van het ongevallen-analyseteam. Ze maakten foto's met een uitschuifbare camera. Maar alles gebeurde netjes; alles werd meteen met linten afgezet. Het bergen van de overleden vrouw, die in haar auto uit de sloot werd getakeld, werd afgeschermd voor omstanders."

Het treinstel dat de auto had geraakt, stond even verderop drie uur op het baanvak met de passagiers er in. Ook het andere treinverkeer tussen Hengelo en Enschede lag ongeveer drie uur stil.

Medewerkers van baanvakbeheerder VolkerRail en Spectrum, dat technisch onderzoek naar gevaarlijke stoffen doet, onderzochten na de botsing of de gecrashte Ford olie of benzine op het talud of in de sloot had gelekt. Dat bleek mee te vallen.

Er zijn vaker zelfmoorden gepleegd bij de overgang in de Kettingbrugweg. Maar volgens de ervaren medewerker van VolkerRail was de - nu verdwenen - overgang in de Broeierdweg (iets meer richting Enschede) vroeger beruchter. "Daar zijn er tientallen voor de trein gesprongen."

De politie geeft geen details over deze botsing; er was sprake van zelfdoding. Omdat veel betrokkenen de nasleep van de crash merkten, van buurman tot treinreiziger, besteden wij er aandacht aan.

Bron: http://www.tctubantia.nl/regio/hengelo/ ... fmoord.ece
Berlin, meine Stadt, meine Liebe.

Gebruikersavatar
STF
Berichten: 6319
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 02:09
Locatie: Reisdorf - Luxemburg
Contact:

Re: Opnieuw drama aan de Kettingbrugweg

Berichtdoor STF » Di 05 Aug 2008, 22:06

Lijkt me niet de meeste slimme methode om in je auto zittend, zelfmoord te plegen. De botsconstructies en (side)-airbags enzo maken de kans dat je echt overlijd, een stuk kleiner dan dat je zo het spoor op wandeld zonder auto om je heen.


Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 2 gasten