Pagina 1 van 1

Betere treinverbinding Apeldoorn - Nijmegen

Geplaatst: vr 05 sep 2008, 01:01
door Ruben
Betere treinverbinding naar Nijmegen

door Judah Bolink. woensdag 03 september 2008 | 02:53

APELDOORN - Met de trein vanuit Apeldoorn naar Nijmegen reizen wordt makkelijker.
Vanaf half december kunnen treinreizigers in Zutphen weer tweemaal per uur instappen op de stoptrein naar Nijmegen en de rechtstreekse intercity naar Roosendaal (traject Zwolle-Roosendaal). Hiermee komt NS terug op de veranderingen die het in de dienstregeling 2007 doorvoerde.

De NS besloot twee jaar geleden onder meer om de stoptrein tussen Zutphen en Nijmegen te schrappen. Daardoor moeten reizigers nu op het station van Arnhem tot twintig minuten wachten op de stoptrein richting Nijmegen. In de dienstregeling van 2009 keert de oude verbinding terug. De NS verwacht dat dagelijks 1200 reizigers van de maatregel zullen profiteren.

Treinreizigers kunnen vanaf eind dit jaar ook weer gebruik maken van een rechtstreekse verbinding tussen Zwolle en Roosendaal. NS-woordvoerster Coerien Koetsier vertelt dat de intercity Zwolle-Roosendaal in de nieuwe dienstregeling tussen de stations van Arnhem en Nijmegen verandert in een stoptrein: "Dat moet meer profijt opleveren voor reizigers. De trein zal tussentijds stoppen in Arnhem-Zuid, Elst en Nijmegen-Lent. Hierdoor rijden vanaf komend jaar tussen Arnhem en Nijmegen vier verschillende intercity's en stoptreinen per uur." Reizigers die naar Nijmegen moeten zijn met de nieuwe dienstregeling echter wel zo'n tien minuten langer onderweg.

De complete nieuwe dienstregeling van 2009 wordt rond oktober bekendgemaakt en treedt halverwege december in werking.

Bron: De Stentor Apeldoorn

Re: Betere treinverbinding Apeldoorn - Nijmegen

Geplaatst: vr 05 sep 2008, 01:02
door Ruben
Nog steeds geen aansluiting van t17800 op t3600 toch?

Re: Betere treinverbinding Apeldoorn - Nijmegen

Geplaatst: vr 05 sep 2008, 02:54
door Thijs
Zucht. Wat de krant er van weet te maken. Ongelooflijk.

De s17800 blijft alleen 's ochtends vanuit Apeldoorn in Zutphen naar Nijmegen aansluiten op de s3600 (die dan weer zo heet). Je bent dan overigens een klein kwartiertje later in Nijmegen (!) vanwege de extra (lange) stops.

De rest van de dag ('s middags en 's avonds) heb je geen aansluiting op s3600, maar de s7600 gaat dus door naar Nijmegen. Je komt dan eerder aan dan wachten op de volgende IC (oke, een verbetering), maar het is bijna even lang als in de huidige situatie, waar je een half uur moet wachten.

Ben benieuwd hoe men in 2010 de dienstregeling in Oost-Nederland gaat verknallen, ik kijk er nu al naar uit. 8-)

Re: Betere treinverbinding Apeldoorn - Nijmegen

Geplaatst: vr 05 sep 2008, 14:00
door deadlock
Natuurlijk is het onmogelijk om alle wensen in te kunnen willigen en bij het fixxen van de ene aansluiting kan de andere gemakkelijk verloren gaan.