'Op de bres voor de trein en bus'

Alles over het Openbaar Vervoer in Flevoland, Overijssel en Gelderland.
Wubbo
Berichten: 11395
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

'Op de bres voor de trein en bus'

Berichtdoor Wubbo » Zo 07 Sep 2008, 15:25

'Op de bres voor de trein en bus'
zaterdag 06 september 2008 | 03:21

OLDENZAAL - Het gemeentebestuur moet zich veel meer inspannen voor behoud van de openbaarvervoersvoorzieningen.
Zowel met de bus als de trein is het er voor Oldenzaal niet beter op geworden, stelt oppositiepartij de WerknemersGroepering (WG) vast. "Dit college moet niet alles over zich heen laten gaan. Wij missen de drive om er echt iets aan te doen", stellen WG-fractieleider R. Christenhusz en raadslid J. Lempsink in kritische bewoordingen in een brief aan het college vast.

Zij duiden onder meer op de treinverbinding Oldenzaal-Hengelo vice versa en dan met name op de langere wachttijden in Hengelo om verder te reizen naar en terug te komen uit het westen van het land. Lempsink: "Wachttijden tussen de 18 en 25 minuten. Studenten, forensen en toeristen ervaren dit als zeer hinderlijk." Het raadslid doet een dringende oproep aan het college dit probleem aan de orde te stellen in de Regioraad en samen op te trekken met Dinkelland en Losser, die ook met het openbaarvervoersprobleem te maken hebben. Tweede punt waar de WG kritiek op heeft - die wordt overigens gedeeld met veel reizigers uit deze streek - is de gewijzigde route van de buslijnen 60, 61 en 62. Reizigers vanuit Noordoost-Twente naar Enschede zitten daardoor langer in de bus en kunnen niet meer uitstappen dichtbij hun werkplek.

Lempsink en Christenhusz noemen het typerend dat 'steeds opnieuw de reizigers uit Noordoost-Twente de dupe worden van nieuwe dienstregelingen van de Nederlandse Spoorwegen en Connexxion'. Lempsink zegt te weten dat door de gerezen vervoersproblemen diverse forensen uit Noordoost-Twente alweer voor de auto hebben gekozen. Omdat de komende maanden de voorbereidingen worden getroffen voor de dienstregelingen voor 2009 verzoekt de WG de drie Noordoost-Twentse gemeenten snel in actie te komen en aan de bel te trekken bij de grote vervoersbedrijven.

De derde kwestie die de WG aankaart is de stijging van het goederenvervoer over het spoor van Apeldoorn via Oldenzaal richting Duitsland. Gezien het geproduceerde lawaai tot ver in de stad vermoedt de WG dat de wagens 'vierkante' wielen hebben. Zorgen zijn er ook over de toename van het vervoer van gevaarlijke stoffen. De WG vindt het uitermate vreemd dat portefeuillehouder wethouder H. Pieper (VVD) zegt daar geen invloed op te kunnen uitoefenen. "Oldenzaal hanteert een laconieke houding. Hengelo heeft over deze problemen bezorgd de vinger opgestoken bij de VNG en Almelo heeft het ministerie een brandbrief gestuurd."

Bron: TC Tubantia

Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 12505
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

'Extra inzet voor trein- verbinding'

Berichtdoor Geert » Do 25 Sep 2008, 17:42

'Extra inzet voor trein- verbinding'
donderdag 25 september 2008 | 03:16

OLDENZAAL - CDA, VVD en PvdA sporen het college van B en W aan de nodige extra energie te steken in de realisatie van een internationale treinverbinding tussen Oldenzaal en de Duitse grensregio.
De drie grote partijen zien kansen, nu enige tijd geleden de initiatiefnota 'Grenzeloos genoeg(en)? Visie op grensoverschrijdend regionaal personentreinverkeer' van de fracties van CDA en ChristenUnie in de Tweede Kamer is verschenen.

De nota besteedt aandacht aan de lijn Hengelo-Oldenzaal-Bad Bentheim-Rheine. De notitie van de twee regeringspartijen zegt onder meer dat deze verbinding van belang is voor de grensoverschrijdende economie in deze regio, die voor een belangrijk deel draait op toerisme en bezoekers van het Kurort Bentheim. 'Bovendien wordt in Rheine en Bielefeld aangesloten op een breed vertakt Duits spoorwegnet van IC- en ICE-verbindingen', vervolgt de notitie.

Mede omdat een deel van de autosnelweg A1 er volgend jaar uit gaat in verband met groot onderhoud, vragen de drie partijen het Oldenzaalse college in een gezamenlijke brief alle noodzakelijke inspanningen te verrichten om te komen tot dit grensoverschrijdende treintraject. "Dit verdient alle aandacht", stelt CDA-woordvoerder J. van der Geize in Oldenzaal.

Bron: TC Tubantia


Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten