Deventer: Entree station in ere hersteld

Alles over het Openbaar Vervoer in Flevoland, Overijssel en Gelderland.
Wubbo
Berichten: 11403
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Deventer: Entree station in ere hersteld

Berichtdoor Wubbo » Zo 14 Sep 2008, 11:08

Entree station in ere hersteld
vrijdag 12 september 2008 | 04:03 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 12 september 2008 | 13:39

DEVENTER - De hoofdingang van het Deventer station is in ere hersteld. Passagiers kunnen vanaf nu weer in één rechte lijn naar de opgang naar de perrons lopen of - desgewenst - naar de achteruitgang van het station. Twee 'ouderwetse' deuren kunnen de ingang afsluiten.

Jarenlang was op de plek van deze oude hoofdingang - de ouderwetse letters aan de binnenkant staan er nog boven - een snackbar gevestigd. Die is al een tijd geleden verdwenen.

De restauratie van de oude hoofdingang was nodig in verband met de invoering van de OV-chipkaart, de nieuwe betaalkaart voor het openbaar vervoer. Het systeem, dat met poortjes werkt, vereist een duidelijke hoofdingang.

De aanpassing is tevens onderdeel van de ingrijpende plannen rond het Deventer NS-station. Een deel daarvan is inmiddels al uitgevoerd. Zo is al een derde perron aangelegd met een opgang via de buitenzijde.

Verder wordt nog gewerkt aan een nieuwe plek voor winkeltjes en horeca, waarschijnlijk in de rechtervleugel van het pand. Een van de beoogde gebruikers is fastfood restaurant Burger King, maar dat opent zeker nog niet dit jaar zijn deuren in het station. Het is zelfs niet eens zeker of er daadwerkelijk een vestiging van de keten komt. Volgens woordvoerder Corine Koetsier van de NS hangt dat af van de vergunningen die de gemeente moet verstrekken. Het gebouw is namelijk een rijksmonument en dat brengt extra procedures met zich mee. De gemeente Deventer zegt in een reactie dat er een eerste aanvraag is ingediend, maar die aanvraag is niet compleet. Als de gemeente de aanvullende gegevens binnengekregen heeft, gaan de termijnen lopen. Bij een monumentenprocedure moet extra advies ingewonnen worden, waardoor er al gauw vier maanden overheen gaan voor er een besluit kan worden genomen, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Bron: De Stentor

Gebruikersavatar
Mikos
Berichten: 3087
Lid geworden op: Wo 26 Mar 2008, 19:04
Contact:

Re: Deventer: Entree station in ere hersteld

Berichtdoor Mikos » Zo 14 Sep 2008, 16:40

En zo hoort het ook: Dit is een veel mooiere uitgang en het zorgt ervoor dat je weer wat meer naar het gebouw gaat kijken. Nu dan alleen wat onhandig als je haast hebt om bij de bus te komen (je loopt namelijk 5 meter meer), maar ook dat zal tzt gaan veranderen, omdat het hele plein overhoop gehaald gaat worden. Ben benieuwd! :pos:


Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 7 gasten