Nachttrein tussen Arnhem en Doetinchem meteen succes

Alles over het Openbaar Vervoer in Overijssel en Gelderland en oostelijk Flevoland.
michiel71
Berichten: 538
Lid geworden op: Do 19 Jul 2012, 11:28

Nachttrein tussen Arnhem en Doetinchem meteen succes

Berichtdoor michiel71 » Di 09 Apr 2019, 13:40

De Daybreaker lijkt een instant succes. De eerste borreltrein die in de nacht van zaterdag op zondag van Arnhem naar Doetinchem reed, zat meteen vol. De gebruikers zijn enthousiast. [...]

Treinmaatschappij Arriva liet dit weekend voor het eerst nachttreinen rijden tussen Arnhem en Doetinchem. De treinen vertrokken in de nacht van zaterdag op zondag om half vijf en half zes uit Arnhem en stopten op alle tussenliggende stations. Een uitkomst voor mensen uit de Liemers en de Achterhoek die graag tot in de late uurtjes willen uitgaan in Arnhem. [...]

Tegen half vijf zit de trein zo goed als vol. De sfeer is opgewekt. Er wordt niet gelald, niet gekotst, niet geruzied en niks kapotgemaakt. De reizigers, vrijwel allemaal jongeren, zitten rustig te kletsen en wachten tot ze op het station zijn waar ze moeten uitstappen. [...] De trein van half zes is aanmerkelijk minder vol dan die van een uur eerder.

Na Zevenaar is de trein voor het grootste deel leeg. Nog een paar stations, dan zijn ook de laatste Achterhoekers weer thuis. De Daybreaker is vooralsnog een proef van drie maanden.

Bron: De Gelderlander (7 april 2019)Nachttreinen van Arnhem naar Doetinchem

Vervoerder Arriva start zaterdagnacht een proef met een nachttrein van Arnhem naar Doetinchem. Uitgaanspubliek krijgen zo de kans om vanuit de provinciehoofdstad terug te keren naar de Achterhoek.

De zogenaamde ‘Daybreaker’ gaat in de nacht van zaterdag op zondag twee keer rijden, waarbij om 4.30 uur en 5.30 uur wordt vertrokken vanaf Arnhem Centraal. De trein rijdt vervolgens via de stations van Westervoort, Duiven, Zevenaar, Didam en Wehl naar Doetinchem Centraal.

Aanvankelijk kreeg de nachttrein de naam Nachterhoeker , maar inmiddels is de verbinding omgedoopt tot de Daybreaker. De trein rijdt tot en met eind juni elke zaterdag- op zondagnacht tweemaal. Na deze periode wordt er bekeken of en hoe de proef een vervolg krijgt.

Bron: Omroep Gelderland (5 april 2019)Afbeelding

Afbeelding

Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 3 gasten