Bus naar nieuwe wijk (Apeldoorn)

Alles over het Openbaar Vervoer in Flevoland, Overijssel en Gelderland.
MdJ
Berichten: 4199
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:47
Locatie: Vleuterweide

Bus naar nieuwe wijk (Apeldoorn)

Berichtdoor MdJ » Wo 15 Okt 2008, 15:14

Bus naar nieuwe wijk

APELDOORN - Binnenkort kunnen mensen met de stadsbus naar Zuidbroek. De huidige lijn 7 richting Sprenkelaar wordt met ingang van de nieuwe dienstregeling - 14 december - verlengd. De bus zal in Zuidbroek tijdelijk over de Calypsostraat rijden. Die weg wordt voor december aangesloten op de Anklaarseweg.

Volgend voorjaar volgt de aanleg van een speciale busbaan, die parallel aan de Gavottestraat zal lopen. Die werkzaamheden zullen in de zomer klaar zijn. ,,De bus rijdt in twee richtingen via dezelfde route'', zegt Jan Wijers, vervoerkundige bij vervoerbedrijf Veolia.

,,De bus gaat via een halfuursdienst rijden'', vervolgt Weijers. ,,Dat betekent wel dat we een extra bus in moeten zetten, omdat de gehele route van lijn 7 straks zo'n 45 minuten duurt.''

In eerste instantie zal Zuidbroek twee haltes hebben. Hoe verder de wijk wordt opgeleverd, hoe meer haltes er bij komen. Het is nog niet duidelijk waar in eerste instantie het keerpunt komt. Veolia overlegt daar nog over met de gemeente.

Een aantal jaar geleden vatte de vervoerder het plan op om – zodra de eerste woningen in Zuidbroek waren opgeleverd – een klein busje te laten pendelen tussen Zuidbroek en winkelcentrum Anklaar. Daar zouden passagiers kunnen overstappen op een stadsbus. Dat plan is nooit tot uitvoering gebracht vanwege vertraging in de bouw en de wens voor een rechtstreekse verbinding met het centrum, zegt Weijers.

http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/apeldoorn/3869142/Bus-naar-nieuwe-wijk.ece

1) Sprenkelaar krijgt een frequentieverlaging, van 4 naar 2x per uur
2) Veolia gaat een hele ingewikkelde omloop maken, zodat er 1x pu Sprenkelaar-station-Orden, Sprenkelaar-Station, Zuidbroek-Sprenkelaar-Station, en Zuidbroek-Sprenkelaar-Station-Orden komt.
3) Veolia legt lijn 7 Station-Orden apart van lijn 7 (Zuidbroek-)Sprenkelaar-Station, waarbij er 2x/u Zuidbroek-Sprenkelaar-Station gereden wordt, 2x Sprenkelaar-station, welke een kwartier wacht in Sprenkelaar.

We zullen zien...;)
Bij twijfel: gebruik beton.

Gebruikersavatar
Ruben
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 3532
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 20:18
Locatie: Amsterdam

Re: Bus naar nieuwe wijk (Apeldoorn)

Berichtdoor Ruben » Wo 15 Okt 2008, 19:35

Het zal wel een kwartier wachten in Zuidbroek worden, anders sluit je met die lijn niet meer op de trein aan. Op die manier duurt het slagje Station - Zuidbroek 1 uur t.o.v. Station - Sprenkelaar 30 minuten nu. De kwartiersdienst naar Sprenkelaar zal wel gecancelled worden, anders kost het je nog eens 2 bussen om dat ding uit te voeren, en denk dat dat niet opweegt tegen de baten voor die lijn. Verder kan je het dan wel hetzelfde houden v.w.b. lijn 7 naar Orden.
Het lijkt me dan ook logisch, als het ding gaat wachten in Zuidbroek, om geen lus door Sprenkelaar meer te rijden, maar precies dezelfde route heen als terug te gebruiken. Anders wordt de reis naar het centrum wel erg lang voor haltes Aristotelesstraat - De Spinozastraat.

Overigens snap ik niet dat bus 8 / 9 geen verlenging naar die wijk krijgt, omdat momenteel de bebouwing achter het gebied zit waar die lijn de bediening verzorgt. Bovendien gaat dat gebied binnenkort op de schop, waardoor het reizigersaanbod daalt (iets van 3 jaren '70 flats worden gesloopt) en de straat misschien zelfs wel opgebroken wordt.
De trein bewaren bij kamertemperatuur, op een schone en droge plek. Voor houdbaarheidsdatum: zie weerbericht.

Gebruikersavatar
Ruben
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 3532
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 20:18
Locatie: Amsterdam

Re: Bus naar nieuwe wijk (Apeldoorn)

Berichtdoor Ruben » Do 16 Okt 2008, 22:59

Zelfde onderwerp, lijn 7. ;):

Buslijn 7 strandt op Deventerstraat

APELDOORN - Stadsbus lijn 7 is donderdagavond even na zes uur gestrand op de Deventerstraat in Apeldoorn.
Even voorbij kruispunt De Tol begon de bus te roken. Terwijl de rookontwikkeling steeds erger werd koerste de chauffeur rustig naar de volgende halte iets verderop, waar de passagiers uit konden stappen.

Een opgetrommelde monteur constateerde een koelvloeistoflekkage. De bus werd ter plaatse gerepareerd. Gestrande passagiers konden mee met de volgende bus, een klein kwartier later.


Bron: De Stentor
De trein bewaren bij kamertemperatuur, op een schone en droge plek. Voor houdbaarheidsdatum: zie weerbericht.


Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten