Hengelo: Wachten op miljoenen voor Centraal Station

Alles over het Openbaar Vervoer in Overijssel en Gelderland en oostelijk Flevoland.
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 12319
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

Hengelo: Wachten op miljoenen voor Centraal Station

Berichtdoor Wubbo » zo 19 okt 2008, 13:59

Wachten op miljoenen voor Centraal Station
zaterdag 18 oktober 2008 | 03:21 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 18 oktober 2008 | 03:28

HENGELO - Bij het projectbureau Hart van Zuid begint de spanning aardig op te lopen.
Want in december besluit het ministerie van VROM of de bouw van het 'Centraal Station Twente' kan rekenen op eeen forse bijdrage uit het budget van de 'Nota Ruimte'. Dat is een potje met een miljard euro, bedoeld voor 'projecten van nationaal belang'. VROM heeft daartoe 23 projecten geselecteerd, waaronder de verbetering van de Hengelose stationsomgeving.

Binnenkort komt het eropaan: "Dan weten we of het Centraal Station een 'waardig' project wordt bevonden om geld in te stoppen. We gaan dan door naar de volgende ronde", zegt projectmanager Wil Bohnen.

Het station en de omgeving gaan bijna onherkenbaar op de schop met onderdelen als de Laan Hart van Zuid, het WTC, het transferium met duizend parkeerplaatsen, de nieuwbouw van het Siemenskantoor, poppodium Metropool, de restauratie en renovatie van het Vereenigingsgebouw Stork met park, de nieuwe voetgangerstunnel en het nieuwe busstation aan de noordzijde. Bohne: "Hier komt een nieuw businessdistrict met een regionale uitstraling."

Daarvoor is 65 miljoen nodig, waarvan 35 miljoen van VROM moet komen. De provincie Overijssel en de Regio Twente betalen ook mee. "We zijn dus niet compleet afhankelijk van Den Haag maar we zullen de ambities wel moeten bijstellen als we buiten de boot vallen. Zoals een soberder uitvoering van Laan Hart van Zuid."

Bron: TC Tubantia

Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 gasten