Man aangehouden na ontdekking skimapparaatje in kaartjesauto

Alles over het Openbaar Vervoer in Overijssel en Gelderland en oostelijk Flevoland.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 32843
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Man aangehouden na ontdekking skimapparaatje in kaartjesauto

Berichtdoor Daniel » do 06 nov 2008, 20:37

Man aangehouden na ontdekking skimapparaatje in kaartjesautomaat
Almelo, 06-11-2008 • Een 26-jarige man, afkomstig uit Roemenië, is donderdagmorgen 6 november op het NS station in Almelo aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een zogenaamd skimapparaat te hebben geplaatst in een kaartjesautomaat van de NS.

Donderdagmorgen 6 november om ongeveer 07.00 uur, werd gemeld dat in een kaartjesautomaat op het NS station in Almelo, een vreemd voorwerp was aangetroffen. Bleek dat een mevrouw had gezien dat er iets vreemds uit de automaat stak. Zij vertrouwde e.e.a. niet en personeel van de NS werd gewaarschuwd. Politiemensen die ter plaatse kwamen, constateerden dat het hier om een zogenaamd skimapparaat ging. Een apparaat waardoor het mogelijk wordt pasgegevens te lezen van mensen die even daarvoor gepind hebben.
In de omgeving werd een man aangetroffen waarvan het vermoeden bestond dat hij het apparaatje in de automaat had geplaatst. De man gedroeg zich vreemd en kon geen plausibele verklaring geven voor zijn aanwezigheid op het station. Hij, een 26-jarige man afkomstig uit Roemenië, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. In de loop van donderdag de 6e november is de 26-jarige voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets op het station is opgevallen.Vooral de mevrouw die was opgevallen dat er iets vreemds in de kaartjesautomaat zat, wordt verzocht zich te melden. Dit kan bij de afdeling Almelo van de politie Twente op het nummer 0900-8844.

Bron: Politie Twente
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/

Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google Adsense [Bot] en 4 gasten