Feestelijke intocht van Sint per trein in Haaksbergen

Alles over het Openbaar Vervoer in Flevoland, Overijssel en Gelderland.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29159
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Feestelijke intocht van Sint per trein in Haaksbergen

Berichtdoor Daniel » Ma 10 Nov 2008, 21:48

Feestelijke intocht van Sint per trein
maandag 10 november 2008 | 17:04 | Laatst bijgewerkt op: maandag 10 november 2008 | 17:05

HAAKSBERGEN - Sint Nicolaas zal voor het eerst in jaren weer per trein naar Haaksbergen komen.

De afgelopen jaren moest de Sint vanwege werk aan het spoor naar andere vervoermiddelen uitwijken.

Zaterdag is de feestelijke intocht van de goedheiligman. Hij stapt om 13.15 uur uit op het station van de Museum Buurt Spoorweg aan de Stationsstraat. Daar worden hij en zijn Pieten officieel onthaald door burgemeester Karel Loohuis. De muzikanten van de Haaksbergse Harmonie en fietscrossers van DVO zorgen voor een vrolijke sfeer. Het Sintfeest barst al even daarvoor los op De Kalter. Daar warmt het dweilorkest Vlot Zat het publiek op voor de intocht.

De Sint vertrekt om 13.45 uur vanaf het MBS-terrein aan de Stationsstraat richting het gemeentehuis aan de Markt. Met zijn Pieten gaat hij eerst naar zijn kantoor aan de Markt, waar hij om ongeveer 14.20 uur aankomt. Het kantoor van de Sint wordt woensdag ingericht in het pand Markt 16, waar Ten Hagen Woondecoraties momenteel een showroom heeft ingericht. Kinderen kunnen daar vanaf woensdag de kleurplaten van de HOV-wedstrijd inleveren.

Op de Markt speelt dweilorkest Vlot Zat vrolijke sinterklaasdeuntjes om het wachtende publiek in de sfeer te houden. Om 14.45 uur houdt burgemeester Loohuis vanaf het bordes van het gemeentehuis een toespraak voor Sinterklaas en de toegestroomde kinderen.

De route van Sint en zijn gezelschap door het centrum is: MBS, Spoorstraat, Blankenburgerstraat, Ruisschenborg, Von Heydenstraat, Schoolstraat, Dokter Prinsstraat, Molenstraat en Markt.

Na een korte pauze vertrekt Sint met zijn Pieten naar de Veldmaat. Daar begroet hij om 15.40 uur de kinderen. Ook hier zorgen de fietscrossers van DVO en het dweilorkest voor een feestelijk accent.

Aansluitend op het optreden in de Veldmaat gaat Sint Nicolaas met enkele Pieten naar woon- en zorgcentrum Het Saalmerink. Daar treedt het Seniorenorkest op voor het gezelschap.

Bron: TC Tubantia
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten