Pagina 1 van 1

D66 wil Nijmegen op NS-nachtnet

Geplaatst: di 11 nov 2008, 23:48
door Daniel
D66 wil Nijmegen op NS-nachtnet
NIJMEGEN - D66 in Nijmegen wil dat het college van burgemeester en wethouders zich sterk maakt voor een aansluiting van Nijmegen op het NS-nachtnet. De fractie vindt het onacceptabel dat het "openbaar vervoer van en naar de tiende stad van Nederland vanaf middernacht zo goed als plat ligt". Nachttreinen zijn voor onder anderen studenten en bezoekers van de stad een uitkomst, aldus D66 tegenover Omroep Gelderland. Behalve grote steden in de Randstad zijn bij wijze van proef ook Brabantse steden aangesloten op het nachtnet. Nijmegen moet er ook 100.000 euro per jaar voor uittrekken, vindt D66.

Bron: Nijmegen Nieuws

Re: D66 wil Nijmegen op NS-nachtnet

Geplaatst: wo 12 nov 2008, 00:37
door Jurjen
Laat me raden: Nijmegen wil dan een trein naar Ht én naar Ut... Zo langzamerhand wil heel Nederland een Nachtnet! ;-)

Re: D66 wil Nijmegen op NS-nachtnet

Geplaatst: wo 12 nov 2008, 01:53
door Justin
Dat lijkt me een logische reactie van de 'rest van Nederland' uiteraard ;).

Re: D66 wil Nijmegen op NS-nachtnet

Geplaatst: wo 12 nov 2008, 09:28
door Daan
Jurjen schreef:Laat me raden: Nijmegen wil dan een trein naar Ht én naar Ut... Zo langzamerhand wil heel Nederland een Nachtnet! ;-)
Ach, dat is net zoiets als dat iedere stad opeens weer een tram wil... :roll:

Re: D66 wil Nijmegen op NS-nachtnet

Geplaatst: wo 12 nov 2008, 12:41
door BR628
Je kunt het ook iets nuanceren natuurlijk. Tussen vele steden in Duitsland rijden bijvoorbeeld 's nachts 1 of 2 nachttreinen, of bijvoorbeeld RE-treinen naar het vliegveld. 1 midden-in-de-nacht t rein zou een hoop kunnen schelen natuurlijk. Bijvoorbeeld een IC vanuit Lw/Gn (of in dit geval Nm) naar Ut die om 2 uur 's nachts vertrekt, om onder andere volk op het reguliere nachtnet aan te laten sluiten voor de vroege vogels / vliegers onder ons.

Re: D66 wil Nijmegen op NS-nachtnet

Geplaatst: wo 12 nov 2008, 13:31
door deadlock
Go Nijmegen 8-)

Re: D66 wil Nijmegen op NS-nachtnet

Geplaatst: zo 16 nov 2008, 23:42
door Daniel
Arnhem moet aangesloten worden op nachtnet NS
Arnhem - D66 Arnhem pleit voor aansluiting van Arnhem op het nachtnet van de Nederlandse Spoorwegen. In het westen van het land is het al jaren mogelijk om ook 's nachts met de trein te reizen. Sinds kort is het ook in een aantal steden in Noord-Brabant mogelijk om de trein te pakken.

D66 vindt het nu hoog tijd worden dat ook Arnhem aangesloten wordt op het nachtnet van de NS.

Niet alleen in Arnhem pleit D66 voor aansluiting op het nachtnet, ook in Nijmegen is de lokale fractie van mening dat die de betreffende stad op het nachtnet moet worden aangesloten. Door zowel Arnhem als Nijmegen op het nachtnet van de NS aan te sluiten met steden als Den Bosch en Utrecht (die al op het nachtnet zijn aangesloten), krijgt de reiziger veel meer mogelijkheden om ook 's nachts, na bijvoorbeeld een bezoek aan familie en vrienden, een concertbezoek of een avond stappen, de trein te nemen.

Bron: Blik op nieuws