Losser: Opnieuw speurtocht explosieven bij spoor

Alles over het Openbaar Vervoer in Overijssel en Gelderland en oostelijk Flevoland.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 32843
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Losser: Opnieuw speurtocht explosieven bij spoor

Berichtdoor Daniel » vr 21 nov 2008, 21:11

Opnieuw speurtocht explosieven bij spoor

LOSSER/DE LUTTE - Begin augustus van dit jaar is begonnen met de aanleg van een tunnel onder de spoorwegovergang in de Lossersedijk (het verlengde van de Denekamperdijk tussen Losser en De Lutte). In de gemeente Losser hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog diverse oorlogshandelingen plaatsgevonden.

Daarom is de mogelijkheid aanwezig dat er in de spoorwegovergang Lossersedijk explosieven uit deze periode zijn achtergebleven.

Gelijktijdig met het begin van de aanleg van de tunnel heeft een eerste verkennend onderzoek plaatsgevonden naar de mogelijke aanwezigheid van explosieven. Dit onderzoek wees uit dat in het onderzochte gebied geen explosieven lagen.

Tijdens de geplande buitendienststelling van het spoor, in het weekend van 28 tot en met 30 november aanstaande, wordt door de firma Van Spijker beton- en waterbouw de tunnelbak op zijn plaats gebracht. Voorafgaand hieraan zal in hetzelfde weekend door de firma Leemans Speciaalwerken rond het spoortracé opnieuw een verkennend onderzoek plaatsvinden naar de mogelijke aanwezigheid van explosieven uit de oorlog.

Het explosievenonderzoek houdt in dat het te verwijderen deel van de huidige spoordijk gecontroleerd en laagsgewijs wordt ontgraven. Worden er verdachte objecten aangetroffen dan worden deze benaderd en geïdentificeerd. Mocht blijken dat er explosieven worden aangetroffen dan worden deze door het Explosieven Opruimingscommando Koninklijke Landmacht (EOCKL) gedemonteerd, afgevoerd of vernietigd.

Voor dit onderzoek zijn zekerheidshalve alle mogelijke voorzorg- en veiligheidsmaatregelen getroffen. Mochten er nog vragen zijn dan kan contact worden opgenomen met de heer E. Steijns, telefoonnummer 053-5377426.

Bron: TC Tubantia
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/

Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten