Deventer zet streep door komst slijptrein

Alles over het Openbaar Vervoer in Flevoland, Overijssel en Gelderland.
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 12505
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Deventer zet streep door komst slijptrein

Berichtdoor Geert » Di 23 Dec 2008, 17:47

Deventer zet streep door komst slijptrein
dinsdag 23 december 2008 | 17:05 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 23 december 2008 | 17:06

DEVENTER - ProRail ontvangt van de gemeente Deventer geen milieuvergunning voor het inrichten van een opstel- en reinigingsplaats voor slijptreinen in Deventer.
Het college van B en W besloot hiertoe dinsdag nadat de uitkomsten van nader akoestisch onderzoek bekend waren. Daaruit bleek dat de geluidswaarden hoger uitvallen dan eerdere berekeningen.

In 2005 diende ProRail een aanvraag in voor een milieuvergunning voor het reinigen van slijptreinen. Op 27 mei 2008 stelden B en W een zogenoemde ontwerpbeschikking vast. Daarin stond aangegeven dat de aanvraag onder bepaalde voorwaarden gehonoreerd zou worden. De ontwerpbeschikking heeft na dit voorlopige besluit ter inzage gelegen en er kon gereageerd worden. Tegen het besluit zijn 55 bezwaren ingediend. Er is meermalen door omwonenden geprotesteerd tegen de mogelijke komst van de slijptrein. De ontvangen bezwaren waren voor het college aanleiding tot aanvullend akoestisch onderzoek. De uitkomsten van dit geluidsonderzoek geven een verdere verhoging aan van de berekende geluidswaarden ten opzichte van eerder berekende geluidswaarden. Deze nieuwe informatie was voor B en W aanleiding de ontwerpvergunning niet om te zetten in een definitieve milieuvergunning en daarom de aanvraag van ProRail te weigeren.

Bron: Stentor

Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten