Geen buslijn Diepenveen-Raalte

Alles over het Openbaar Vervoer in Flevoland, Overijssel en Gelderland.
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 12489
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Geen buslijn Diepenveen-Raalte

Berichtdoor Geert » Di 23 Dec 2008, 17:51

Geen buslijn Diepenveen-Raalte
dinsdag 23 december 2008 | 05:52

DIEPENVEEN/RAALTE - Inwoners van Diepenveen krijgen op zijn vroegst in 2011 een frequentere busverbinding met Deventer.
De verbinding tussen de stad en de nieuwbouwwijk Steenbrugge wordt dan doorgetrokken naar Diepenveen. De gemeente Deventer komt daarmee tegemoet aan een al langer bestaande wens voor beter busvervoer van en naar de stad. Het idee om de buslijn naar Raalte door te trekken is verlaten.

De keuze van de gemeente Deventer moet nog wel worden afgekaart met vervoerder Connexxion en de provincie. Volgend jaar moet de provincie Overijssel een nieuw contract sluiten over onder meer het busvervoer in Deventer en omgeving. In nieuwbouwwijk Steenbrugge verrijzen straks 1100 à 1200 huizen. Dat leidt tot een nieuw aanbod aan reizigers.

Wie nu met de bus van Deventer naar Diepenveen wil, is aangewezen op de lijn naar Zwolle. Die bus gaat doorgaans slechts een keer per uur door het dorp. Er gaat geen stadslijn naar Diepenveen. Er is geen geld voor. Bovendien wordt betwijfeld of er wel voldoende gebruik van zou worden gemaakt.

Het plan voor het busvervoer is opgenomen in het vorige week gepresenteerde masterplan voor Steenbrugge Overigens gaat de gemeente een informatiecentrum over Steenbrugge inrichten. Dat moet komen bij boerderij Steenbrugge aan de Wechelerweg. Wie interesse heeft voor een huis in Steenbrugge kan er vanaf medio 2009 terecht.

Bron: Stentor

Gebruikersavatar
dvdhoven
Berichten: 134
Lid geworden op: Vr 14 Mar 2008, 07:09
Contact:

Re: Geen buslijn Diepenveen-Raalte

Berichtdoor dvdhoven » Wo 24 Dec 2008, 13:07

Een lijn Deventer - Diepenveen - Raalte is er wel geweest. Prachtige lijn qua landschap. Ging via Middel en Broekland. In de vroege jaren 80 heb ik vaker met die bus gereisd. :)
Dick van den Hoven


Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten