Ede: Bezoekers ziekenhuis moeten meer met bus reizen

Alles over het Openbaar Vervoer in Overijssel en Gelderland en oostelijk Flevoland.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 31830
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Ede: Bezoekers ziekenhuis moeten meer met bus reizen

Berichtdoor Daniel » Di 20 Jan 2009, 22:48

Bezoekers ziekenhuis moeten meer met bus reizen

EDE - Meer mensen zouden bij een bezoek aan ziekenhuis Gelderse Vallei gebruik moeten maken van de bus. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Mobiliteitssteunpunt Ede. De scan werd gehouden omdat er op bepaalde momenten van de dag een tekort aan parkeerplaatsen is bij het ziekenhuis. De parkeerdruk is dan erg hoog.

Uit cijfers van het ziekenhuis blijkt dat het 'kort parkeren' de afgelopen vijf jaar met twintig procent is gestegen. Om de situatie te verbeteren wil het ziekenhuis een aantal maatregelen nemen. Zo wordt personeel gestimuleerd de fiets te nemen. Ook wordt er gesproken over een extra parkeerlaag bij de parkeergarage.

In totaal werkten bijna 600 patiënten en bezoekers mee aan het onderzoek van het Mobiliteitssteunpunt. Daaruit blijkt dat slechts 4 procent de bus neemt. Wel maakt ongeveer één op de negen bezoekers gebruik van de fiets om naar het ziekenhuis te reizen. 77 procent pakt de auto. Reden hiervoor is dat er geen goed alternatief beschikbaar is.

De bereikbaarheid met het openbaar vervoer scoort het minst goed, maar krijgt toch nog een 6,8 als rapportcijfer. Over de parkeersituatie zijn de ondervraagde niet te spreken. De gemiddelde waardering is een 5,1. Meer bezoekers willen de bus pakken, als de bereikbaarheid verbeterd. Van de mensen die nu met de auto reizen wil 42 procent dan overwegen op het openbaar vervoer naar het ziekenhuis te reizen. Een deel van deze groep heeft echter lichamelijke beperkingen, maar dan blijft toch nog een 22 procent over. Dat is altijd nog 18 procent meer dan nu.

Bron: Ede Stad.nl
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 40052
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Ede: Bezoekers ziekenhuis moeten meer met bus reizen

Berichtdoor Suus » Wo 21 Jan 2009, 00:28

Het parkeerdek van het ziekenhuis is in Ede een paar meter verder lopen dan de bushalte, die op de oversteek tussen de hoofdingang en het parkeerdek een halte heeft, een bezoeker zal dan vast wel een keer gezien hebben dat er een bus stopt. Maar de verbindingen vanuit Ede zelf zijn niet spectaculair. Slechts één stadsbus, de valleilijn bus, een streekbus vanuit De Klomp die er zijn eindpunt heeft en nog een streekbus. Het ziekenhuis ligt ook een beetje in een hoekje van de stad, dat is ook niet erg handig.

Wat ik trouwens in Ede wel tof vind, is dat je op meerdere plekken in de stad dan stations alleen een OV-Fiets kan huren. Er staat er ook eentje bij het ziekenhuis, en eentje bij het ouderencentrum/bioscoop/winkelcentrum waar mijn oma woont. Het terugbrengen van de fiets op een andere locatie is ook goedkoper in Ede dan elders, slechts 65 cent ipv 10 euro. Zo moet het zijn :pos:
Rame à l'approche


Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten