Provinciaal gesjoemel? Syntus <> Arriva

Alles over het Openbaar Vervoer in Flevoland, Overijssel en Gelderland.
peter s
Berichten: 137
Lid geworden op: Do 17 Dec 2009, 19:33

Provinciaal gesjoemel? Syntus <> Arriva

Berichtdoor peter s » Wo 23 Dec 2009, 09:17

Syntus verliest openbaar vervoer Achterhoek aan Arriva
dinsdag 22 december 2009

DOETINCHEM - Vervoersbedrijf Syntus heeft het trein- en busvervoer in de Achterhoek dinsdag verloren aan concurrent Arriva. De provincie wil nog geen details kwijt over de keuze voor Arriva, omdat nog een bezwarentermijn van zes weken geldt.

Wel zegt ze dat Arriva heeft aangegeven hoe het de uitstoot van kooldioxide (CO2) reduceert, bijvoorbeeld door de inzet van lichtere bussen.

De concessie omvat het busvervoer in de Achterhoek en de trein op de lijnen Arnhem-Winterswijk, Winterswijk-Zutphen en Arnhem-Tiel.

De beslissing houdt in dat er een tijd lang twee vervoerders in de Achterhoek zullen rijden. Het busvervoer wordt eind 2010 al overgedragen aan Arriva, het treinvervoer pas eind 2012.

Op het hoofdkantoor van Syntus in Doetinchem heerst verslagenheid, aldus een woordvoerder. " De kerstdagen worden nu minder leuk", zegt hij. Het bedrijf was het eerst vervoersbedrijf in Nederland dat bus en trein integreerde.

Het treinverkeer op het deeltraject Arnhem-Doetinchem wordt later in een aparte concessie van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen ondergebracht.

bron De Gelderlander

In plaats van enig verbetering denk ik aan het leed van oa personeel die als bij Novio <> Breng en vele andere voorbeelden weer de dupe zal zijn.
En of de reiziger er wat mee opschiet? Arriva heeft ook op andere plaatsen al zijn ware gezicht laten zien!
Altijd Nijmegen, de oudste stad van Nederland!

Gebruikersavatar
JeePee
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 1472
Lid geworden op: Ma 10 Mar 2008, 20:52
Locatie: Leeuwarden
Contact:

Re: Provinciaal gesjoemel? Syntus <> Arriva

Berichtdoor JeePee » Wo 23 Dec 2009, 09:41

Over de aanbesteding Achterhoek - Rivierenland loopt hier al een topic. Daar kan verder gediscusieerd worden over dit onderwerp. Doen we deze even dicht ;)

Hier verder


Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten