Nu nog een zandvlakte, straks station Dronten

Alles over het Openbaar Vervoer in Overijssel en Gelderland en oostelijk Flevoland.
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 12506
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Nu nog een zandvlakte, straks station Dronten

Berichtdoor Geert » wo 09 apr 2008, 09:38

Nu nog een zandvlakte, straks een station
door Herre Stegenga. woensdag 09 april 2008 | 03:26 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 09 april 2008 | 08:38

Afbeelding
De plek van het toekomstige - en eerste - station in Dronten. Aan de Noord, met onderaan de brandweerkazerne en rechts het combinatiegebouw met onder meer de Formido.
DRONTEN - Bij Prorail spreken ze van halteplaats, in de volksmond is het gewoon station Dronten. De eerste steen moet nog worden gelegd, maar de voorbereidingen van de bouw zijn in volle gang. Zo staan er al enkele betonwanden op de stationslocatie aan De Noord.

Het komende half jaar wordt een begin gemaakt met onder meer de betonnen steunpunten en trappenhuizen. Dit alles duurt tot eind 2009. Dan begint de volgende fase van het station.

"Het is een vrij ingewikkelde klus, het is een lange constructie", aldus Erwin Jansen van de aannemerscombinatie die de Hanzelijn aanlegt in Dronten. Hij zei dit maandagavond tijdens een informatieavond van Prorail in Dronten.

Meer werkzaamheden die op stapel touw staan. Zo komen er wegomleggingen bij de Biddingweg, de Elandweg en de Vuursteenweg. Deze wegen worden gekruist door de Hanzelijn. Ook begint de bouw van twee bruggen over de Lage Vaart in Dronten, de spoorbrug en de Energiebrug voor het andere verkeer. In oktober wordt een begin gemaakt met de spoorbrug en de fietsbrug over de Hoge Vaart. De Hanzelijn moet op 12 december 2012 klaar zijn.

Bron: De Stentor

Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten