CXX: Busje komt (weer) zo op Het Bramelt (Deventer)

Alles over het Openbaar Vervoer in Flevoland, Overijssel en Gelderland.
Gebruikersavatar
dvdhoven
Berichten: 134
Lid geworden op: Vr 14 Mar 2008, 07:09
Contact:

CXX: Busje komt (weer) zo op Het Bramelt (Deventer)

Berichtdoor dvdhoven » Za 12 Apr 2008, 17:12

door Martijn Ubels. zaterdag 12 april 2008 | 08:26 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 12 april 2008 | 08:29

DEVENTER - Aanwonenden op Het Bramelt in Colmschate wrijven zich dezer dagen in de ogen. Enkele maanden geleden nog maar toverde de gemeente bushaltes aan De Braam om tot parkeervakken. Maar nu worden er ineens weer bushaltes aangelegd. Reden: de bus komt vanaf 21 april tóch weer in dit stadsdeel.

Jaren terug werd tot onvrede van de buurt de buslijn geschrapt, ten faveure van een lijn door de toen pas opgeleverde Vijfhoek.

Dat de bus nu ineens weer komt heeft te maken met perikelen helemaal aan de ándere kant van Colmschate-Zuid, aan de Bloemendalsweg. Daar protesteerde een bewoner - met succes - hevig tegen de nieuwe dienstregeling. Als gevolg daarvan zou er bij hem een bus door de straat komen.

De bus draaide bijkans bij hem de tuin in, stelde de bewoner. Hij vreesde trillingen, scheuren in de muren en lawaai en dreigde met de rechter. Besloten werd, na goed overleg met de aanwonende, nog voor dat de bus zou rijden dat deel van de route tijdelijk te schrappen.

Sinds januari rijden de stadsbussen volgens een kwartiersdienst. De provincie trekt er per jaar twee miljoen voor uit. Om ook in Colmschate Zuid-Oost vier keer per uur een bus te laten rijden werd, naast de bestaande lijn 6, die twee keer per uur van station Deventer via dat gebied naar Bathmen rijdt (en vice-versa), een 'korte lijn 6' ingezet. Die zou niet verder gaan dan de Bloemendalsweg (het oostelijke puntje van de wijk, bij Huize Salland), daar keren en door de wijk weer terugrijden naar het station.

De 'korte 6' rijdt vanaf nu niet via het Handelspark en Swormink maar gaat op de Roessinksweg de Braam in. Verderop, bij de Hondsroos, wordt gekeerd, waarna het via de Roessinksweg weer teruggaat naar de stad. Colmschate-Zuid Oost heeft door de ingreep geen kwartiersdienst, maar weer de oude halfuursdienst. De nieuwe route gaat per 21 april in.

Het Bramelt is blij met de bus: actie er voor was niet eens nodig. Men vraagt zich wel af of dit nou efficiënt is. ,,De gemeente had de haltes net weggehaald toen provincie, gemeente en wij besloten via Het Bramelt te rijden en het keerpunt Bloemendalsweg te schrappen'', reageert Connexxion.

Het is uitzonderlijk dat een aanwonende een route uit een al gepresenteerde dienstregeling weet te krijgen. Connexxion: ,,Dit was niet te voorzien, alle partijen dachten dat die route zou kunnen.'' Het Bramelt profiteert zo ongedacht van het geld voor meer buskilometers voor de stad, dat dus eigenlijk voor Colmschate Zuid-Oost was.

O ja: het rotonde-keerpunt op het eind van De Braam, speciaal voor de bus, wordt zo eindelijk weer gebruikt. De gemeente legde het jaren terug aan. Voor de bus die even later werd geschrapt...

Bron/copyright: De Stentor
Dick van den Hoven

Wubbo
Berichten: 11392
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Re: CXX: Busje komt (weer) zo op Het Bramelt (Deventer)

Berichtdoor Wubbo » Za 12 Apr 2008, 22:30

Nieuwsbericht schreef:Daar protesteerde een bewoner - met succes - hevig tegen de nieuwe dienstregeling. Als gevolg daarvan zou er bij hem een bus door de straat komen.
Wat zal die lekker slapen vannacht! Ontzegt een halve wijk van een bushalte in de buurt, zodat zijn viooltjes beter staan.

Je zou dit soort mensen toch... (en ze zijn er steeds vaker. Bah)


Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten