Pagina 1 van 1

Duitse buslijn ook naar Mook

Geplaatst: vr 25 jun 2010, 16:24
door Frank
Duitse buslijn ook naar Mook

MOOK - De buslijn tussen Kleef en Groesbeek wordt in september verlengd naar Mook.

De Duitse streekvervoersmaatschappij NIAG zal haar bus een keer per twee uur ook Mook laten aandoen.

http://www.gelderlander.nl/voorpagina/n ... r-Mook.ece

Re: Duitse buslijn ook naar Mook

Geplaatst: vr 25 jun 2010, 21:51
door willy84
Zo zo, dat is even hoogwaardig openbaar vervoer. Eens per 2 uur. Knallen hoor *bus* :mrgreen:

Re: Duitse buslijn ook naar Mook

Geplaatst: vr 25 jun 2010, 23:10
door Caspar
Dat is wel gangbaar voor een hoop grensovergangen; Nieuweschans- Leer, Hengelo- Bad Bentheim. De bus vanuit Emmen naar Duitsland zal ook wel niet vaker rijden dan eens per 2 uur. In Ter Apel rijd ook een bus de grens over, maar dat is volgens mij nog spaarzamer?

Re: Duitse buslijn ook naar Mook

Geplaatst: wo 30 jun 2010, 15:13
door midnet
alleen is die NIAG-bus, als ie al in Groesbeek is, al in NL-en hoeft niet nog eens de grens over-de nationale dan. Dus ze zullen mikken op lokaal vervoer-en dat wordt dan weer heel goed afgestemd:
die Duitse bussen nemen dus die sjipkaart niet (was recent nog heel gedoe over voor de enorme aantallen NLers die inmidels in Kranenburg een goedkoop ''eigen huis'' hebben en nu ''niet met de bus konden''-zelfde lijn, zelfde maatschappy. En juist deze regio wil die snel integraal invoeren.
deze lijn doet ook niet mee aan het over+weer accepteren van elkaars biljetten in deze regio (mocht ik zelf ontdekken toen ik uit nieuwsgierigheid zo terugreisde vanaf Kleve ri.NL)-enkel hun eigen tarief.
Hij reed al enkele maanden in Groesbeek (sinds dec. '08) toen er nog steeds geen enkele halte was aangepast of vertrektijd uithing-de NIAG dacht dat de NLers net zo ''p√ľnktlich'' zouden zijn als zij omgekeerd wel doen. En inderdaad-op het NL deel van de 58 (sneldienst, elk uur Nijmegen-Kleve-Emmerich) is dat wel zo-door ex NOVIO-vanwege die over+weer regeling.
Nog veel handiger zou zijn als ze hem nog wat verder verlengen-weer terug DE in-en dan naar dat vliegveld NRN=Weeze/Niederrhein, waar die hele goedkope RYAN-air vluchten vanaf gaan.