ProRail meldt klussen nu wél

Alles over het Openbaar Vervoer in Flevoland, Overijssel en Gelderland.
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 12505
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

ProRail meldt klussen nu wél

Berichtdoor Geert » Vr 18 Apr 2008, 08:23

ProRail meldt klussen nu wél
door Sander Grootendorst. vrijdag 18 april 2008 | 03:55

ZUTPHEN - ProRail, beheerder van het spoorwegennet, heeft met succes bezwaar gemaakt tegen de beschikking van de gemeente Zutphen waarin werd gedreigd met een dwangsom.
In december legde de afdeling milieu aan ProRail een zogeheten last onder dwangsom op na herhaaldelijke klachten van omwonenden, met name op de Nieuwstad. ProRail verzuimde steeds weer voorgenomen nachtelijke werkzaamheden bij de gemeente te melden.

De commissie bezwaarschriften oordeelt dat de gemeente de last niet mag opleggen als er geen 'redelijke verwachting' is dat ProRail opnieuw in de fout gaat. En wat wil het geval? Sinds december heeft de spoorwegbeheerder zich keurig aan de afspraken gehouden. "Voorgenomen werkzaamheden worden sindsdien zeer stipt bij de gemeente aangekondigd", constateert wethouder Adriaan van Oosten. "Dat maakt een preventieve maatregel niet langer noodzakelijk." De wethouder verzekert dat de afdeling milieu er 'nauwlettend' op blijft toezien dat het niet opnieuw misgaat, met alle overlast en ergernis voor de omwonenden vandien. Mocht ProRail toch weer onaangekondigd aan de slag gaan, wordt alsnog een last onder dwangsom opgelegd. "Ze zijn gewaarschuwd."

Bron: De Stentor

Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten