Pagina 1 van 1

OV-chippalen Heyendaal vernield

Geplaatst: Di 19 Okt 2010, 22:53
door Wubbo
OV-chippalen Heyendaal vernield
Geplaatst op: dinsdag 19 oktober 2010 22:50
Laatst bijgewerkt: dinsdag 19 oktober 2010 22:53


Omdat de zes OV-chippalen op station Heyendaal in Nijmegen allemaal ernstig vernield zijn, kunnen reizigers niet in- of uitchecken op het station. Veolia is bezig met de vervanging, maar dat zal nog een paar weken duren. Zo meldt een woordvoerder.

Volgens een zegsman van Veolia Transport Limburg zijn de palen met grof geweld kapot gemaakt. "Met een stomp voorwerp is er tegenaan gebeukt. Alle elektronica is vernield. Het is niet te geloven."
Lees verder

Re: OV-chippalen Heyendaal vernield

Geplaatst: Di 19 Okt 2010, 22:57
door webguy
Vanmiddag zaten er inderdaad oranje zakken omheen... 30 000 euro kost de vervanging van 6 palen. Nou weet ik dat ze redelijk "custom" zullen zijn, maar nog, dat is 5000 euro per stuk. Daar kan je een hele dure computer voor kopen, en de behuizingen zijn nog prima intact. Lijkt me dat iemand of slecht rekent of flink wordt afgezet. Helemaal omdat de software toch er al op stond of al bestaat dus het gaat puur om wat schermpjes en processortjes.

Re: OV-chippalen Heyendaal vernield

Geplaatst: Wo 20 Okt 2010, 00:09
door Geert
Veolia zal wel gewoon hebben gerekend met de aanschafkosten van zo'n paaltje en 6*5000 euro hebben gedaan, dan is 5000 denk ik geen vreemd bedrag. Vergeet niet dat het niet alleen de computer is, maar ook de rfid-lezer en ook de behuizing (hopelijk volgende keer wel hufterproof) en dan nog eens de software is. Best kans dat de schade aan het paaltje minder groot is dan de nieuwprijs van een paaltje, maar aan de andere kant wordt er wel weer (extra) verlies geleden door de extra afhandeling bij de klantenservice en het feit dat er weer opnieuw paaltjes geplaatst moeten worden.

Maar wel erg knullig dat die dingen blijkbaar zo gemakkelijk stuk gaan, kan me niet herinneren dat ik al een gemolesteerd NS-paaltje heb gezien...

Re: OV-chippalen Heyendaal vernield

Geplaatst: Wo 20 Okt 2010, 00:16
door Mark
Die van NS lijken mij ook hufter-proof. Hoewel, met zwaar geweld krijg je alles kapot :roll:

Re: OV-chippalen Heyendaal vernield

Geplaatst: Wo 20 Okt 2010, 09:54
door webguy
Overigens had dit geloof ik in OV in Oost-Nederland moeten staan, Heyendaal blijft Gelderland ;)

Net stond Omroep Gelderland met een camera op Station Heyendaal mensen te filmen, dus ik gok dat er vanavond een itempje is...

Re: OV-chippalen Heyendaal vernield

Geplaatst: Wo 20 Okt 2010, 10:14
door Daniel
Verplaatst naar Oost-Nederland

Re: OV-chippalen Heyendaal vernield

Geplaatst: Wo 20 Okt 2010, 19:40
door find_your_spot
Aan de andere kant vindt ik het een beetje triest dat Veolia nu zo loopt te janken...

Als GVB voor elke gevandaliseerd ov chip paaltje, kaartautomaat schermen een nieuwsbericht had moeten maken, dan waren we hier nog wel even bezig.

Om maar te zwijgen over alle vernielingen die zich met oud en nieuw afspelen bij deze apparatuur.

Beste manier wat GVB toepast is gewoon zwijgen en vervangen. Dat gaat nu al 2,5 jaar goed. *O*


Veolia had hier rekening mee kunnen houden.
Laat ze blij zijn dat je op Heyendaal geen touw om de paaltjes kan binden om deze met je trekhaak uit de grond te trekken... Laat staan met je auto kan komen.

Re: OV-chippalen Heyendaal vernield

Geplaatst: Do 21 Okt 2010, 19:55
door Vinny
webguy schreef:Vanmiddag zaten er inderdaad oranje zakken omheen... 30 000 euro kost de vervanging van 6 palen. Nou weet ik dat ze redelijk "custom" zullen zijn, maar nog, dat is 5000 euro per stuk. Daar kan je een hele dure computer voor kopen, en de behuizingen zijn nog prima intact. Lijkt me dat iemand of slecht rekent of flink wordt afgezet. Helemaal omdat de software toch er al op stond of al bestaat dus het gaat puur om wat schermpjes en processortjes.

Vergeet ook de plaatsing niet, dat moet door speciale gecertificeerde monteurs gebeuren, die een iets hoger salaris hebben dan de 40 euro van de gemiddelde bouwvakker ;)