Gemeente Lelystad wil busvervoer zelf regelen

Alles over het Openbaar Vervoer in Overijssel en Gelderland en oostelijk Flevoland.
Klaasje
Berichten: 6635
Lid geworden op: do 30 jul 2009, 23:01
Locatie: Deventer

Gemeente Lelystad wil busvervoer zelf regelen

Berichtdoor Klaasje » do 09 dec 2010, 09:18

De gemeente Lelystad wil het busvervoer in de stad regelen zonder Flevoland en Overijssel. Dat zei wethouder Wout Jansen dinsdagavond tijdens een bijeenkomst van de gemeenteraad.
De gemeente dacht goedkoper uit te zijn door samen te werken met de provincies. Maar dat viel erg tegen. De offertes van Connexxion en Syntus werden beide afgewezen.
De wethouder houdt er rekening mee dat ook nieuwe offertes hoger uitvallen. In dat geval zal de gemeente meer geld voor het busvervoer moeten vrijmaken of de dienstregeling versoberen.
Omroep Flevoland

midnet
Berichten: 671
Lid geworden op: di 07 jul 2009, 12:38

Re: Gemeente Lelystad wil busvervoer zelf regelen

Berichtdoor midnet » vr 10 dec 2010, 14:52

klopt dat wel? IK dacht dat juist al die kleinere gemeenten (incl. grotere als den Bosch) hun zeggenschap geheel aan de provincie hadden afgestaan in dezen. Maar sommige goedwillende gemeenten leggen er soms wat extra uit eigen zak bij voor een bepaalde lijn, verlengde dienst of bejaardenhuis oid.

Klaasje
Berichten: 6635
Lid geworden op: do 30 jul 2009, 23:01
Locatie: Deventer

Re: Gemeente Lelystad wil busvervoer zelf regelen

Berichtdoor Klaasje » vr 10 dec 2010, 15:10

midnet schreef:klopt dat wel? IK dacht dat juist al die kleinere gemeenten (incl. grotere als den Bosch) hun zeggenschap geheel aan de provincie hadden afgestaan in dezen. Maar sommige goedwillende gemeenten leggen er soms wat extra uit eigen zak bij voor een bepaalde lijn, verlengde dienst of bejaardenhuis oid.

De provincie Flevoland heeft officieel de inderdaad de verantwoordelijkheid over het busvervoer in de hele provincie. Dat komt ook omdat er geen stadsregio in Flevoland is. Feitelijk is het dus zo dat de provincie ook verantwoordelijk is over het busvervoer dat door de gemeente Almere geregeld wordt. (Stads- en streekvervoer Almere). De provincie heeft er bij de invoering van de WP2000 echter voor gekozen om de gemeenten Almere en Lelystad zelf de stadsdienst te laten beheren. Dat betekend dat ze eigenlijk alles zelf doen en alleen de formele zaken langs de provincie gaan om geen juridische problemen te krijgen.
Bij de aanbesteding van IJsselmond heeft Lelystad zich destijds aangesloten omdat ze verwachtten synergievoordelen te behalen door mee te doen. De concessie stadsvervoer Lelystad is eigenlijk veel te klein om interessant te zijn om op te bieden. Het is dus de vraag wat eruit gaat komen als het los aanbesteedt wordt. (Bij het grotere Gooi- en Vechtstreek is door een aantal bedrijven niet ingeschreven omdat het "te klein" was.)


Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten