Almere wil strippenkaart afschaffen

Alles over het Openbaar Vervoer in Flevoland, Overijssel en Gelderland.
Klaasje
Berichten: 6499
Lid geworden op: Do 30 Jul 2009, 23:01
Locatie: Deventer

Almere wil strippenkaart afschaffen

Berichtdoor Klaasje » Wo 19 Jan 2011, 09:13

Het Almeerse college van burgemeester en wethouders wil de strippenkaart voor openbaar vervoer zo snel mogelijk afschaffen. Hiervoor is een verzoek ingediend bij de minister van Infrastructuur. Die maakt uiteindelijk de beslissing.

Vanaf wanneer er dan niet meer met de stippenkaart kan worden gereisd, is nog onduidelijk. De gemeente denkt dit in maart te weten.

De minister laat de strippenkaart alleen afschaffen als Almere aantoont dat de OV-chipkaart een betrouwbaar alternatief is. Sinds augustus 2009 kan er in de stad met een OV-chipkaart worden gereisd.
Omroep Flevoland

Naast de strippenkaart worden overigens ook de papieren abonnementen in de ban gedaan.

Klaasje
Berichten: 6499
Lid geworden op: Do 30 Jul 2009, 23:01
Locatie: Deventer

PVV: 'Behoud strippenkaart in Almere'

Berichtdoor Klaasje » Ma 31 Jan 2011, 18:17

ALMERE/ODEKE DE JONG - Almeerse busreizigers moeten kunnen blijven reizen met de strippenkaart totdat er niet meer gefraudeerd kan worden met de ov-chip. Die oproep doet PVV-raadslid Marissa Visser.

Twee weken geleden maakte het college van burgemeester en wethouders bekend dat het een verzoek heeft ingediend bij het ministerie om de strippenkaart in de Connexxion-bussen af te schaffen.

Visser: ,,De ov-chip is hartstikke fraudegevoelig. Niet alleen kan hierdoor de privacy van de reiziger worden geschonden, het kost de busmaatschappij geld en uiteindelijk ook de gemeente geld. Dat moeten wij te allen tijden voorkomen."

De PVV vraagt daarom in een motie, die donderdagavond wordt behandeld op de politieke markt, het college om het ministerie een tweede brief te sturen. Met daarin de boodschap dat Almere voorlopig met een strippenkaart blijft reizen. ,,Er is een landelijke meerderheid in de Tweede Kamer om de ov-chip voorlopig uit te stellen, dus ik verwacht in Almere ook een meerderheid aan partijen die de strippenkaart voorlopig willen houden", besluit Visser.
Almere vandaag

Voor meer achtergrond info zie ook deze link.

Wubbo
Berichten: 11400
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Re: Almere wil strippenkaart afschaffen

Berichtdoor Wubbo » Di 01 Feb 2011, 09:09

Dan gaat Almere dus nooit aan de OV-chip of aan welk betaalsysteem dan ook, want ieder systeem is fraudegevoelig (alleen de huidige OV-chipkaart wat meer dan andere systemen ;-))


Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten