Nieuwe dienstregeling alle treinen en bussen in West-Twente

Alles over het Openbaar Vervoer in Flevoland, Overijssel en Gelderland.
rovin1995
Berichten: 165
Lid geworden op: Ma 07 Nov 2011, 15:23

Nieuwe dienstregeling alle treinen en bussen in West-Twente

Berichtdoor rovin1995 » Ma 07 Nov 2011, 17:26

Zojuist op syntus website:

In de nieuwe dienstregeling van Syntus per 11 december 2011 zijn een aantal grote en kleine wijzigingen doorgevoerd. De meest belangrijke wijzigingen zijn de volgende:

Trein Arnhem - Winterswijk

Station Westervoort is een nieuw station. Alleen de treindienst Arnhem - Winterswijk zal hier ieder half uur stoppen. De treinen Arnhem - Doetinchem (“tussentreinen”) stoppen niet in Westervoort.

De vertrektijden tussen Arnhem en Wehl zijn iets aangepast. In Arnhem vertrekken de Syntus treinen richting Doetinchem/Winterswijk in de regel vanaf spoor 6b.

Trein Zutphen - Winterswijk

Na de ochtendspits vertrekt de trein Winterswijk - Zutphen en Zutphen - Winterswijk één minuut eerder vanaf alle stations. De vertrektijden tijdens de ochtendspits blijven gelijk.

Vertrek- en aankomsttijden van diverse buslijnen

Op diverse lijnen zijn de vertrek- en aankomsttijden van de bus bij de haltes geoptimaliseerd. Hierdoor kunnen bussen nu enkele minuten eerder of later vertrekken dan voorheen.

Lijn 54 Rijssen - Zutphen

Lijn 54 vanuit Rijssen komt in de avonduren en in het weekend eerder aan in Zutphen zodat er op het station een betere aansluiting ontstaat op de diverse treinen.

In de avonduren rijdt lijn 54 vanuit Rijssen vanaf het station in Zutphen door naar de Hanzehof.

In de avonduren en in het weekend vertrekken de bussen iets later vanuit Zutphen. Hierdoor wordt een betere aansluiting gegeven op de treinen die aankomen op station Zutphen.

De route in Rijssen is aangepast. De halte Kolweg vervalt. Hiervoor in de plaats komt de halte Lageweg aan de Drostenstraat.

Lijn 56 Borculo - Deventer

Van maandag t/m vrijdag is er een extra rit toegevoegd vanaf de halte Staring College in Lochem richting Borculo. Deze rit vertrekt om 6.53 uur en sluit in Borculo aan op lijn 23 van 7.12 uur richting Doetinchem en op lijn 20 richting Enschede van 7.14 uur. De extra rit rijdt niet tijdens schoolvakanties.

Tussen 10.00 en 15.00 uur komt de bus eerder aan op het station in Deventer zodat er een aansluiting ontstaat op de stoptrein richting Apeldoorn.

Lijn 58 Nijverdal - Holten

De bus rijdt met ingang van de nieuwe dienstregeling via station Nijverdal West. Hierdoor zijn de vertrektijden van de bus bij het Bezoekerscentrum S.B.B in beide richtingen iets gewijzigd.

Lijn 81 Deventer - Zutphen

Op doordeweekse dagen tussen 9.00 en 14.30 uur vertrekken de bussen vanuit Zutphen enkele minuten later. Hierdoor wordt een betere aansluiting gegeven op de treinen die aankomen op station Zutphen.

In de avonduren en op zondag vertrekken de bussen eerder uit Deventer. In Zutphen rijden ze dan niet door het centrum maar rechtstreeks naar het busstation. Hierdoor ontstaat op het station een betere aansluiting op de treinen. Reizigers die in het centrum moeten zijn, kunnen blijven zitten, omdat in de richting Deventer het centrum wel wordt aangedaan.

Lijn 91 Holten - Almelo

In Holten is de route gewijzigd. Lijn 91 begint en eindigt nu bij het kantoor van de OAD.

Daarnaast is na de reconstructie van het Ekro en Nido terrein de halte Driesprong verplaatst naar de Oranjestraat (Avia pomp). De halte Kolweg vervalt. Op de Industriestraat staat een nieuwe halte.

In de avonduren veranderen in beide richtingen de vertrektijden van de bussen. Ze vertrekken nu een half uur eerder/later. Hierdoor wordt de dienstregeling ‘ vanzelfsprekender’ en is er altijd een aansluiting in Rijssen op lijn 54, 96 en 98.

Lijn 92 Almelo - Neede

De bussen vertrekken enkele minuten later uit Neede maar komen op dezelfde tijd aan in Almelo. De vertrektijden van de bussen uit Almelo zijn ongewijzigd maar ze komen wel enkele minuten eerder aan in Neede. Hierdoor is de aansluiting in Neede op lijn 20 beter geworden.

Lijn 95 Goor - Borculo

Mede door het instellen van éénrichtingsverkeer in de Molenstraat in Goor, is de rijtijd erg krap geworden. Daarom is de route in Goor gewijzigd. De bus rijdt vanaf het station rechtstreeks via de Gemeentewerken naar de Spreeuwenstraat. De bus rijdt dus niet meer via de halte Julianaplein.

Lijn 96 Nijverdal - Rijssen

In de avonduren veranderen in beide richtingen de vertrektijden van de bussen. De halfuurdienst loopt langer door en de vertrektijden van de uurdienst worden een half uur verschoven. Hierdoor is er in Nijverdal West een latere aansluiting op de trein van en naar Zwolle. Daarnaast is er een latere en betere aansluiting op de bussen in Rijssen.

Tussen Nijverdal en Nijverdal West en tussen Nijverdal West en Rijssen wordt met aparte bussen gereden. Reizigers die van Nijverdal naar Rijssen willen reizen of van Rijssen naar Nijverdal moeten dus overstappen op station Nijverdal West. Door aparte bussen te laten rijden tussen Nijverdal en Nijverdal West kan beter ingespeeld worden op treinvertragingen. De bus richting Rijssen kan dan altijd op tijd vertrekken waardoor reizigers richting Rijssen niet gedupeerd worden.

Lijn 99 Goor - Hengelo SG Twickel

De eerste rit vanuit Goor zal 10 minuten eerder vertrekken en aankomen bij het Twickelcollege in Hengelo. De bus sluit daarmee beter aan op het eerste les uur.

Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten