Arnhem zet verwijderde abri’s terug

Alles over het Openbaar Vervoer in Flevoland, Overijssel en Gelderland.
avl
Berichten: 1475
Lid geworden op: Ma 20 Jun 2011, 00:38

Arnhem zet verwijderde abri’s terug

Berichtdoor avl » Ma 05 Mar 2012, 14:41

Van de 20 abri’s die vorig najaar in Arnhem zijn weg gehaald door reclamemaker JCDecaux komen er zeven terug. Twee abri’s die ook op de lijst stonden om verwijderd te worden, blijven alsnog staan.

Vorig jaar oktober begon stadsmeubilairbedrijf JCDecaux volgens contract met de verwijdering van 30 abri’s in Arnhem. Dat riep reacties op van reizigers en belangenorganisaties die vonden dat oudere OV-klanten en vooral gebruikers met een beperking gedupeerd werden. Volgens de afspraken van de gemeente Arnhem met JCDecaux zouden ‘onrendabele’ abri’s verdwijnen. Daarover was echter geen overleg gevoerd met de belangenorganisaties en de vervoerder. De gemeente zat wel vast aan een contract voor 20 jaar. Arnhem heeft nu onder druk van belangenorganisaties besloten de belangrijkste abri’s te redden. Daarbij is meegewogen dat de komende jaren de samenstelling van de bevolking in de Arnhemse wijken verandert. Ook is gelet op de spreiding over de wijken en op de ligging van abri’s: bij twee minder gebruikte abri’s tegenover of naast elkaar kan er één blijven staan. Wel verdwijnen er nog 17 wachthokjes die door weinig reizigers worden gebruikt. Arnhem houdt 270 abri’s.


Bron verkeersnet

Vraag mij af wat JCDecaux onder onrendabele abri's verstaat.
Uitgaande van de reclame-opbrengst moet een abri dus langs een drukke weg staan.
Reizigers zijn dan hinderlijk want die staan voor de reclameposter.

Gebruikersavatar
fogeltje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 5891
Lid geworden op: Zo 20 Sep 2009, 14:15
Locatie: Fogeltown

Re: Arnhem zet verwijderde abri’s terug

Berichtdoor fogeltje » Ma 05 Mar 2012, 18:59

Aantal reizigers dat opstapt bij de halte is denk ik ook een factor. Ik zie tenminste vaak in de regio hier haltes met een abri aan slechts aan een kant en dan meestal aan de kant met de meeste opstappers (voor lijn 21 bijvoorbeeld richting Eindhoven). Mensen die bij een halte staan zullen wellicht nog kijken naar zo een reclameuiting, uitstappers zullen snel naar huis gaan. Daarom denk ik niet dat gelegen aan een drukke weg echt een criteria is, de automobilisten zullen vooral doorrijden.
"Een touringcar is geen bus"

avl
Berichten: 1475
Lid geworden op: Ma 20 Jun 2011, 00:38

Re: Arnhem zet verwijderde abri’s terug

Berichtdoor avl » Ma 05 Mar 2012, 23:53

Er is een verschil tussen de wensen van gemeente / vervoersregio en die van de bedrijven die dit straatmeubilair exploiteren.
Voor het (gratis of tegen minder kosten) plaatsen en onderhouden is een inkomsten uit reclame nodig.
Daarvoor moeten dan ook extra reclame borden geplaatst worden. Voor alle reclame uitingen geldt dat ze daar staan waar veel mensen langs komen, goed moeten opvallen en niet het zicht mogen worden onttrokken. Bij een drukke weg komen er per tijdseenheid veel meer mensen per auto of fiets langs dan dat er op een bus staan te wachten. Behalve op de erg drukke instaphaltes en in voetgangers/winkel gebieden maar daar zal het weghalen wel niet spelen.

JCDecaux Nederland BV heeft in vrijwel alle grote Nederlandse steden uitgebreide netwerken van Abri’s, Mupi’s®, Billboards en Zuilen. Wij hebben deze netwerken zorgvuldig opgebouwd. De reclameobjecten zijn geplaatst op de beste locaties, zodat de affiches door zoveel mogelijk mensen gezien worden. Bovendien zijn onze mega-Billboards uit het Première netwerk, Artistique, Panoramique en de reclamemast Royale uitgegroeid tot niet te missen ‘brandbuilders’. Zorg dat je gezien wordt!

webguy
OVNL-beheerder
Berichten: 8207
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contact:

Re: Arnhem zet verwijderde abri’s terug

Berichtdoor webguy » Di 06 Mar 2012, 21:00

Kan er inderdaad een paar bedenken die wel langs drukke weg staan, maar waar niemand uitstapt. De Velperweg bijvoorbeeld... De haltes Vondellaan en Esperantolaan zit misschien 400 meter tussen en hebben allebei een abri. Overigens staan beide haltes voor een bejaardetehuis, maar nog.

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 36693
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Arnhem zet verwijderde abri’s terug

Berichtdoor Suus » Di 06 Mar 2012, 21:47

Alsof de afstand tussen de haltes iets zegt over de plaatsing van de Abri's. In Diemen heeft zo'n beetje elke halte een abri, ook haltes vlak bij elkaar en haltes langs een busbaan. Een gemeente kan gewoon bedingen hoeveel abri's er staan, en als er een nieuw contract wordt getekend wordt er nog eens een nieuw model geplaatst ofzo.
Rame à l'approche

webguy
OVNL-beheerder
Berichten: 8207
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:58
Locatie: Ede
Contact:

Re: Arnhem zet verwijderde abri’s terug

Berichtdoor webguy » Di 06 Mar 2012, 22:03

Het ging me er meer om dat elke halte langs die (drukke) weg een abri heeft...

find_your_spot
Berichten: 3050
Lid geworden op: Wo 18 Mar 2009, 09:13

Re: Arnhem zet verwijderde abri’s terug

Berichtdoor find_your_spot » Wo 07 Mar 2012, 07:46

Heel Amstelveen is voorzien van abri's op bushaltes. Waarvan de aantal ongebruikte niet meer op één hand te tellen is.

Zo staan er in Amsterdam Zuidoost en omgeving Sloterdijk havens een heel leger aan ongebruikte abri's na het verdwijnen van de 232, 233, 237, 238, 239.
For Your Railroad Adventures

Gebruikersavatar
Fles
Berichten: 16297
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:19

Re: Arnhem zet verwijderde abri’s terug

Berichtdoor Fles » Wo 07 Mar 2012, 18:40

Onrendabel? Als ze er eenmaal staan is het vele malen goedkoper om er elke 4 maanden een sopwagen langs te sturen dan om met een enorme kraan die dingen uit de grond te gaan graven. En reizigers kunnen natuurlijk uiteraard vanzelfsprekend helemaal barsten.


Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten