Syntus: geen bus naar Emmerich

Alles over het Openbaar Vervoer in Overijssel en Gelderland en oostelijk Flevoland.
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 12320
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

Syntus: geen bus naar Emmerich

Berichtdoor Wubbo » di 24 jun 2008, 21:52

Syntus: geen bus naar Emmerich
dinsdag 24 juni 2008 | 17:02

DOETINCHEM - Er komt voorlopig geen directe busverbinding van Doetinchem naar het Duitse Emmerich.
Syntus en Niag - de vervoersmaatschappij aan de andere kant van de grens - hebben een negatief advies uitgebracht aan de Provincie Gelderland over de busverbinding.

"Het draagvlak aan Duitse zijde is onvoldoende", zegt Johan Leferink, coördinator verkeer en vervoer bij de Provincie Gelderland. Daarbij gaat het volgens hem onder andere over de dienstregeling.

Niag rijdt met een klein personenbusje een aantal keer per dag tussen Emmerich en 's-Heerenberg. Syntus rijdt een halfuursdienst tussen Doetinchem en 's-Heerenberg. Tot een paar jaar terug was die verbindig nog rechtstreeks.

De Provincie Gelderland gaf de twee vervoersmaatschappijen vorig jaar opdracht om de mogelijkheid voor een nieuwe directe verbinding te onderzoeken. Leferink: "We wilden graag voor de zomer een advies van de maatschappijen over de verbinding, zodat die in december kon worden ingepast in de nieuwe dienstregeling." Dat gebeurt nu dus niet.

Het negatieve advies betekent niet dat de buslijn helemaal van de baan is. Leferink: "We hebben het advies gekregen om op bestuurlijk niveau te kijken naar mogelijkheden." De provincie wil met de lijn onder meer het toerisme in de grensstreek een impuls geven. Een eerder gedane proef - een verbinding tussen Arnhem en Emmerich - was geen succes.

Het advies wordt nog besproken door Gedeputeerde Staten.

- reageren? redactie.doetinchem@gelderlander.nl

Bron: De Gelderlander

Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten