Gemeente geeft treinkaartjes weg voor rit in ‘Blokkendoos´

Alles over het Openbaar Vervoer in Flevoland, Overijssel en Gelderland.
Edwin
Berichten: 1500
Lid geworden op: Za 23 Jul 2011, 19:12
Locatie: Almere

Gemeente geeft treinkaartjes weg voor rit in ‘Blokkendoos´

Berichtdoor Edwin » Wo 28 Nov 2012, 16:06

Gemeente geeft treinkaartjes weg voor rit in historische ‘Blokkendoos’

De gemeente Lelystad geef treinkaartjes weg voor een rit op zaterdag 8 december 2012 over de Hanzelijn in een historische trein: Materieel ’24, bijnaam de ‘Blokkendoos’. De NS stelt deze trein beschikbaar aan de 4 Hanzelijngemeenten (Lelystad, Dronten, Kampen, Zwolle). Elke gemeente bepaalt zelf wie zij de gelegenheid wil bieden om met deze trein de opening van de Hanzelijn te vieren.

Verloting

Naast enkele speciale relaties vanwege hun bijzondere betrokkenheid bij de stad (en in het bijzonder bij de Hanzelijn), stelt de gemeente Lelystad alle inwoners in de gelegenheid om kans te maken deze bijzondere treinrit te maken. Via het aanmeldingsformulier kunnen belangstellenden zich tot en met 2 december 2012 aanmelden voor deze rit. Er zijn 10 kaartjes voor 2 personen beschikbaar. Deze worden onder de inschrijvers verloot. Tevens wordt een aantal kaartjes verloot onder de aanwezigen op het Vrijwilligersfeest dat de gemeente op vrijdag 7 december 2012 organiseert.

Twee ritten

De ‘Blokkendoos’ rijdt zaterdag 8 december twee keer vice versa tussen Lelystad en Zwolle. De eerste rit vertrekt om 9.00 uur vanaf station Lelystad en arriveert 9.47 uur in Zwolle. De tweede rit vertrekt om 15.00 uur en is 15.47 uur in Zwolle. De ritten met de historische trein worden ingepast in de gratis treindienstregeling met tegenwoordige treinstellen die zaterdag 8 december over de Hanzelijn rijden.
Enkele reis

Wie zich aanmeldt en ingeloot wordt voor de rit in de historische trein, krijgt tevoren het daarvoor geldende specifieke treinkaartje. Het treinkaartje is een ‘enkele reis’ en dus alleen geldig voor de heenrit. Voor de terugreis naar Lelystad moet gebruik worden gemaakt van de dienstregeling van de ‘normale’ treinen die reizigers deze dag gratis over de Hanzelijn vervoeren.

Feestelijke opening Hanzelijn

Ter gelegenheid van de opening van de Hanzelijn, laat de NS op zaterdag 8 december bezoekers gratis kennismaken met de Hanzelijn. De vier Hanzelijngemeenten Zwolle, Kampen, Dronten en Lelystad staan deze dag bol van feestelijke activiteiten. De treinen rijden tussen 9.00 en 18.00 uur over het nieuwe spoor. Op http://www.hanzelijnverbindt.nl, maar ook op http://www.lelystad.nl/hanzelijn staan de treintijden van 8 december.

Bron: http://www.lelystad.nl/smartsite.net?id=44913
Remember to check-out with your ov-chipcard.

Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten