Tunnel bij spoor in Randweg

Alles over het Openbaar Vervoer in Flevoland, Overijssel en Gelderland.
Wubbo
OVNL-beheerder
Berichten: 11208
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Tunnel bij spoor in Randweg

Berichtdoor Wubbo » Vr 27 Jun 2008, 21:44

Tunnel bij spoor in Randweg
door Eric Wijnacker. woensdag 25 juni 2008 | 03:42 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 25 juni 2008 | 09:15

GELDERMALSEN - Een tunnel onder het spoor in de (oostelijke) Randweg is een serieuze optie voor de gemeente Geldermalsen.
De drukte op de Randweg bij de zuidoostelijke entree van Geldermalsen is een bron van zorg voor verkeerswethouder Melvin Könings. Zeker bij dichte spoorbomen rijgen de files zich daar aaneen en dat zal in de komende jaren niet minder worden. In het Mobiliteitsplan Geldermalsen 2020 wordt serieus gekeken naar een plan om de Randweg in een tunnelbak onder het spoor Geldermalsen-Tiel te leiden. Dat betekent dat er dan geen ruimte meer is voor de huidige rotonde. pal ten noorden van het spoor. De aansluiting met de Provincialeweg Oost zou dan iets naar het noorden moeten opschuiven en de verkeersafwikkeling bij het distributiecentrum Albert Heijn zou dan met verkeerslichten moeten gebeuren.

De Randweg aan de oostkant van Geldermalsen wordt drukker, omdat in het verlengde daarvan in 2011 een brug over de Linge aangelegd moet worden. Könings: "Zo'n tunnel kost miljoenen, maar we hebben goede hoop dat de provincie er de noodzaak van in ziet."

Bron: De Gelderlander

waldo79
Berichten: 4129
Lid geworden op: Do 13 Mar 2008, 14:00
Locatie: Tiel

Re: Tunnel bij spoor in Randweg

Berichtdoor waldo79 » Za 28 Jun 2008, 12:11

Het zal mij benieuwen of er daadwerkelijk meer dan de huidige 4 treinen per uur deze overweg passeren na de ingebruikname van Randstadspoor. Als dat zo is heeft de wethouder volkomen gelijk.

Voor die 3 minuten per uur dat die overweg nu dichtligt zou ik niet pleiten voor een tunnel. De ligging van een rotonde op nog geen 100 meter van de overweg lijkt mij meer hinder voor de doorstroming te veroorzkane.
Mij best :)


Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten