Honderd bushaltes met actuele vertrektijden

Alles over het Openbaar Vervoer in Flevoland, Overijssel en Gelderland.
Wubbo
Berichten: 11320
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Honderd bushaltes met actuele vertrektijden

Berichtdoor Wubbo » Zo 29 Jun 2008, 22:00

Honderd bushaltes met actuele vertrektijden
zondag 29 juni 2008 | 17:17 | Laatst bijgewerkt op: zondag 29 juni 2008 | 18:18

NIJMEGEN - Begin volgend jaar kunnen busreizigers bij tal van haltes in de regio zien hoe laat hun bus vertrekt, al dan niet met vertraging. De Stadsregio Arnhem Nijmegen denkt komende maand de plaatsing van de apparatuur te kunnen gunnen aan het bedrijf dat de beste offerte heeft uitgebracht.

Bij 90 tot 100 haltes in de regio wordt een elektronisch paneel neergezet waarop het zogeheten dynamisch reisinformatiesysteem actuele vertrektijden en andere informatie toont. Ook wordt het verouderde systeem op het busstation bij het Centraal Station in Nijmegen vervangen.

De gemeente Nijmegen laat dat laatste over aan de stadsregio, zodat die de vervanging van de installatie op het station en de plaatsing van displays bij andere haltes kan combineren. De stad draagt de 750.000 euro die beschikbaar is voor het station over aan de stadsregio.

Met de 2,8 miljoen die de stadsregio achter de hand heeft wil deze een 'voortrekkersrol' spelen. In overleg met de gemeenten bepaalt de stadsregio welke 90 tot 100 haltes als eerste een display krijgen. Op voorhand staat wel vast dat drukbezochte haltes bij knooppunten van buslijnen en overstaphaltes bij NS-stations als eerste beeldschermen krijgen. Dan gaat het bijvoorbeeld om Plein 1944 in Nijmegen, winkelcentrum Kronenburg in Arnhem en de haltes bij de stations op Heijendaal, in Lent, Elst en Arnhem-Zuid.

Rijdt de bus volgens de dienstregeling dan krijgt de reiziger de reguliere vertrektijden te zien, in geval van vertraging diezelfde vertrektijd plus het aantal minuten dat de bus later is. Het systeem maakt het ook mogelijk bij calamiteiten of andere verstoringen van de dienstregeling nadere informatie daarover te verstrekken.

De stadsregio zorgt straks voor het beheer en het verhelpen van storingen, de gemeenten zorgen voor stroom, het schoonhouden van de displays en reparaties na bijvoorbeeld vernielingen.

Bron: De Gelderlander

Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 2 gasten