Onderzoek naar bijna-ongeluk treinen Almelo

Alles over het Openbaar Vervoer in Overijssel en Gelderland en oostelijk Flevoland.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 32839
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Onderzoek naar bijna-ongeluk treinen Almelo

Berichtdoor Daniel » zo 13 jul 2008, 19:57

Onderzoek naar bijna-ongeluk treinen Almelo

ALMELO - De spoorwegpolitie doet onderzoek naar een bijna-ongeluk dat afgelopen vrijdagmiddag plaats had tussen een passagierstrein en een rangeerlocomotief op het spoor in Almelo.

Een intercity van NS en een rangeerlocomotief van goederenvervoerder Ralion kwamen elkaar tussen station De Riet en Almelo Centraal tegemoet op de tijdelijke, enkelvoudige hulprail, die het treinverkeer momenteel langs de bouwput voor het verdiepte spoor in Almelo leidt.

Beide machinisten hadden in de gaten dat hun treinen zich op hetzelfde spoor bevonden en konden tijdig remmen.

Volgens een woordvoerder van de spoorwegpolitie kwamen de treinen op ruime afstand - circa tweehonderd meter - van elkaar tot stilstand. "Omdat het voorval zich dicht bij het station voordeed, reden de treinen niet harder dan veertig kilometer per uur; bovendien was de situatie overzichtelijk. Laat onverlet dat je liever niet twee treinen op deze manier tegenover elkaar ziet staan."

Volgens een zegsvrouw van NS is de machinist van Railion, die met zijn locomotief een wagon voorttrok, door rood sein gereden, maar die conclusie neemt haar collega van de spoorwegpolitie vooralsnog niet over. "We hebben de zaak in onderzoek. Beide machinisten, maar ook alle andere betrokkenen, worden gehoord", aldus de woordvoerder van de spoorwegpolitie. Hij geeft bovendien aan dat ook de technische installaties in het onderzoek worden betrokken. Volgens hem kan het onderzoek tot enkele weken duren.

Als gevolg van het incident trad er ook een storing aan een wissel op. Daarom werden treinreizigers op het traject Almelo-Hengelo vrijdagmiddag een aantal uren per bus vervoerd.

Bron: TC Tubantia
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/

Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten