Connexxion wil ambulance

Alles over het Openbaar Vervoer in Overijssel en Gelderland en oostelijk Flevoland.
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 12319
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

Connexxion wil ambulance

Berichtdoor Wubbo » za 19 jul 2008, 22:04

Connexxion wil ambulance
zaterdag 19 juli 2008 | 03:42 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 19 juli 2008 | 08:57

DOETINCHEM - Connexxion Taxi Services BV wil het ambulancevervoer in de Achterhoek overnemen. De provincie Gelderland wil per 1 oktober daarvoor een vergunning verlenen aan Connexxion.

Sinds 1 januari heeft Connexxion al het ambulancevervoer op de Veluwe in handen. Dat gebied vormt samen met de Achterhoek de Veiligheidsregio Noord-Oost Gelderland, waardoor het voor de hand ligt dat het in handen komt van één onderneming.

Het aantal standplaatsen en ambulances blijft vooralsnog gelijk, zegt Dick Brethouwer, beleidsmedewerker Zorg van de provincie Gelderland. "Maar we gaan in het najaar kijken of de standplaatsen moeten veranderen en of er ambulances bij moeten komen."

De veiligheidsregio telt 24 ambulances, verdeeld over acht standplaatsen. De meeste ambulances staan in Apeldoorn (zeven), Zutphen (vier) en Doetinchem (vier). In Heerde, Groenlo, Winterswijk en Varsseveld staan er ieder twee en in Borculo één.

Voorheen waren er twee exploitanten in de regio: de particuliere vof RAV Noord- en Oost-Gelderland en de Stichting Ambulancezorg Noord- en Oost-Gelderland.

"De particuliere onderneming deed het goed", zegt Brethouwer, " en de stichting zat in financiële problemen. De eigenaar heeft zijn onderneming om persoonlijke redenen moeten verkopen aan Connexxion en de stichting heeft in Connexxion een partner gezocht om te overleven. Zo werd voorkomen dat de ambulancedienst failliet ging." Dat laatste is volgens Brethouwer het grote voordeel voor de burger. Een ander voordeel is dat Connexxion 'wat ruimer' in zijn budget zit.

De provincie geeft nu eventuele bezwaarmakers zes weken de tijd om te reageren. Als Connexxion de vergunning inderdaad krijgt, besteedt de onderneming het vervoer uit aan een dochter: Ambulancedienst Kennemerland BV.

Volgens woordvoerder Erwin Hartman van Connexxion Taxi Services BV is nu nog niet bekend of al het Achterhoekse personeel mee gaat. Als de vergunning rondkomt, wordt de Achterhoek na de Veluwe en IJmond/Kennemerland-Zuid (Noord-Holland) de derde regio waar het bedrijf het ambulancevervoer gaat verzorgen. Volgens Hartman heeft Connexxion de ambitie om verder te groeien.

Bron: De Gelderlander

Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten