Dienstregelingen Zuidoost Brabant 2018

Alles over het Openbaar Vervoer in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
Timmie
Berichten: 18
Lid geworden op: Di 18 Nov 2014, 20:02

Re: Dienstregelingen Zuidoost Brabant 2018

Berichtdoor Timmie » Di 13 Mar 2018, 19:44

Gelukkig denkt de gemeente mee: die hebben naar Prorail gekeken en het doorstroombusstation in gedachten (zoals het Willemsplein in Arnhem), waarbij de beschikbare ruimte voor de bussen nog eens ruimschoots gehalveerd wordt, zonder daar ergens anders een alternatief voor te maken :')


En hoe willen ze dan het gebrek aan capaciteit aanpakken?

phileas
Berichten: 84
Lid geworden op: Za 11 Apr 2015, 11:54

Re: Dienstregelingen Zuidoost Brabant 2018

Berichtdoor phileas » Di 13 Mar 2018, 23:07

Super Citea Bros. schreef:Ik meen ergens gelezen te hebben dat ze 33 van de 43 elektrische bussen gebruiken in de spits. Dus zat geleed voor andere lijnen lijkt me. Voor 2017 reed Hermes ook gewoon geleed op drukke streeklijnen en lijn 4, en tijdens carnaval reden veel van de normale stadslijnen ook geleed.
Hermes heeft 3 dieselgeledes, dus waarom ze die niet op een andere lijnen naast 400 - 407 laten rijden...Heb je de link daarvan? lijkt me wel heel interessant om naar te lezen. Verder ben ik wel eens met dat voorstel want de meeste buslijnen zijn echt te druk. Vooral de lijnen 2,4,317, 318, 319 en 322. Ik vind het zelf ook normaal dat ze paar van die elektrische wagens gaan gebruiken voor de drukke lijnen. 3 weken geleden tijdens carnaval was vooral lijn 2 zo druk dat een elektrische bus op lijn 2 reed. Misschien is een elektrische bus niet handig voor lijn 318 vanwege de lange route maar dan zal een dieselgeleed wel een optie zijn of een elektrische wagen voor lijn 317 Eindhoven - Valkenwaard. Maar ja hoe ze dat gaan aanpakken ben ik echt benieuwd naar en ik hoop dat ze dat ook echt gaan doen.

ZO6176
Berichten: 1056
Lid geworden op: Wo 02 Dec 2015, 20:20
Locatie: Eindhoven

Re: Dienstregelingen Zuidoost Brabant 2018

Berichtdoor ZO6176 » Wo 14 Mar 2018, 04:50

Waar ik dit ooit gelezen heb weet ik niet meer maar dat was bij de start van de concessie. Maar het is me in ieder geval bij gebleven. Misschien dat iemand meer weet .
Heel vroeger reed lijn 2 nog een 10-minutemdienst. Als het aan de provincie lag was lijn 2 om zeep geholpen omdat dezr dan een deel van lijn 8 moest overnemen. Gelukkig ging dat niet door.

huibf
Berichten: 2934
Lid geworden op: Zo 07 Mar 2010, 16:28
Locatie: Eindhoven

Re: Dienstregelingen Zuidoost Brabant 2018

Berichtdoor huibf » Wo 14 Mar 2018, 07:34

Het verhaal over neckerspoel wat een tijdje geleden in her ED stond over een 'halte' Neckerspoel moet worden afgedaan als onvakkundig gezwets van politici. Dat gaat niet gebeuren. Uitbreiden is nog steeds de gedachte.

Er rijden dacht ik 37 electrische bussen in de omloop. De overige hangen aan de laadpaal.
Er is dus geen bus over, wellicht nog ye weinig ivm onderhoud.

Er zijn een aantal drukke lijnen en problemen met de capaciteit en daar word naar gekeken. Dit naar aanleiding van het artikel in het ED over de drukke bussen eind december.
Ook met het oog op de vervanging van MAN. De heilige gedachte dat electrische gelede bussen alleen op HOV lijnen mogen rijden brokkelt gelukkig steeds verder af.
Er hebben met carnaval electrische bussen op lijn 2 en 4 gereden met als doel capaciteitsvergroting en......
Laatst gewijzigd door huibf op Wo 14 Mar 2018, 17:41, 2 keer totaal gewijzigd.

Hans
Berichten: 467
Lid geworden op: Di 06 Apr 2010, 20:43

Re: Dienstregelingen Zuidoost Brabant 2018

Berichtdoor Hans » Wo 14 Mar 2018, 17:16

Ik zal ook weer eens een reactie plaatsen zonder al te veel in exacte details te treden. Hermes is tenslotte ook een bedrijf wat met een commerciële instelling zijn doelen wil / moet behalen.

Omtrent de waterstof Phileassen, zoals ik al eerder heb geschreven: dat die niet rijden heeft te maken met grootscheepse verbouwing/vernieuwing van het tankstation in Helmond. Dat duurt een flink aantal maanden schijnbaar.

Er zijn 43 elektrische gelede bussen. Het grootste deel daarvan is bedoeld voor de dagelijkse dienst, een klein deel is technische reserve. Ik ga hier geen exacte aantallen van roepen, maar feit is dat dit precies past. Een technische reserve is een bus die beschikbaar is voor onderhoud, APK, schade herstel e.d. Als er dus "meer' bussen dusdanige defecten of schades hebben dat de technische reserve overschreden wordt heb je al een tekort aan bussen en zul je op ander materieel moeten terug grijpen.

Ook bij problemen met laden, of onvoorziene omstandigheden zoals extreme kou, waardoor bussen leger binnen komen dan gepland heb je dus een probleem. Dan is het een kwestie van doorschuiven of een van de gelede diesels of een 12/13 meter diesel inzetten.

De bussen komen uiteraard niet allemaal tegelijk naar de laadpaal, dan zou er immers geen bus meer rijden. Dus als het aantal van '33 rijdende bussen' zou kloppen, dan betekend dat dus dat er een aantal andere van de totaal van 43 aan de laadpaal staan op dat moment!

Het is dus absoluut een onjuiste waarneming om te zeggen er zijn genoeg elektrische bussen over, die kunnen wel naar Dommelen of Reusel of wat dan ook. Dat zelfde geld voor de diesel geledes. Die zijn daar dus NIET voor bedoeld. En ja, ik snap de beleving in deze, ook ik zie die bussen vol wegrijden (of rijdt ze zelf vol weg), maar als je aan de top van je bus inzet zit, houdt het ergens op.

Daar komt nog eens een groot probleem bij, dat op een aantal lijnen het na een beperkt aantal haltes na het station hartstikke rustig is. Scholieren gaan voor 1 of 2 haltes mee, stromen massaal uit de bus en je blijft met een handjevol reizigers zitten. (en ja, ik weet ook dat dat niet altijd / op alle lijnen zo is).

Het vervoer zit in de groei. En gelukkig is dat op allerlei manieren voor Hermes goed zichtbaar. Een ding kan ik je zeggen. Er wordt op allerlei manieren nagedacht om daar een nieuwe invulling aan te geven, alleen is dat niet zo 1, 2, 3 voor elkaar. Voor sommige zaken zul je zelfs in overleg moeten met je opdrachtgever 'de provincie'.


Terug naar “OV in Zuid-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten