Veolia: als A73 dicht is korting op koopzondag

Alles over het Openbaar Vervoer in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29170
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Veolia: als A73 dicht is korting op koopzondag

Berichtdoor Daniel » Wo 10 Sep 2008, 20:50

Veolia: als A73 dicht is korting op koopzondag
ROERMOND/VENLO – Vervoersbedrijf Veolia heeft met de Nederlandse Spoorwegen en Rijkswaterstaat een overeenkomst bereikt waarbij het zogeheten Van A naar Beter- kaartje - een kortingsactie die tijdens grote wegwerkzaamheden moet stimuleren dat men-sen de trein pakken - tijdens koopzondagen ook geldt op de Maaslijn.
Reizigers vanuit Maastricht en Heerlen konden bij een weekendsluiting van de A73 tijdens koopzondag wel al sinds eind juli voor twee euro per ticket van en naar Roermond reizen. Rijkswaterstaat betaalde daarvoor een bepaald bedrag aan de Nederlandse Spoorwegen.

Maar omdat Veolia en de NS het onderling niet eens konden worden over de verrekening van goedkoper personenvervoer, besloot Veolia reizigers op de eigen lijn Roermond-Venlo het volle pond te laten betalen. Hoewel Veolia erkende dat reizigers dus juist op het A73-traject de dupe waren, gaf het bedrijf de NS daar de schuld van. Volgens de vervoerder was de eindafrekening van de concur-rent te ondoorzichtig. Bovendien staan op de stations Tegelen en Swalmen nog oude kaartautomaten van de NS waarmee Veoliarei-zigers geen speciale kortingskaart zouden kunnen trekken.
De NS heeft die kritiek van begin af aan weggewuifd. Veolia-woordvoerder Roland Becx bevestigt dat de problematiek afgelopen tijd besproken is. Na tussenkomst van Rijkswaterstaat is er alsnog een akkoord bereikt tussen de beide vervoerders. Reizigers op de Maaslijn kunnen komend weekend ook goedkoop van Venlo naar Roermond en Maastricht / Heerlen en vice versa reizen.

Op de stations van Reuver, Venlo en Roermond kunnen ze een speciaal kaartje via de NS-automaat aanschaffen. Op de tussenlig-gende stations zonder moderne automaat moeten Veoliaklanten verplicht een railrunner, een kinderkaartje van twee euro, kopen. Conducteurs weten dan dat de reizigers gebruik maken van de A naar Beter-regeling. Bovendien kan Veolia zo zien hoeveel reizi-gers goedkoper vervoerd zijn.

Bron: Dagblad De Limburger, 4 september 2008 via OV Nieuwsbrief 719
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Terug naar “OV in Zuid-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten