Vierde NS-station Tilburg is onzeker

Alles over het Openbaar Vervoer in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
playertwo
Berichten: 1004
Lid geworden op: Vr 14 Mar 2008, 20:01

Vierde NS-station Tilburg is onzeker

Berichtdoor playertwo » Vr 14 Mar 2008, 21:02

Vierde NS-station is onzeker

door Joost Goutziers. dinsdag 11 maart 2008 | 03:28 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 11 maart 2008 | 09:18

TILBURG - In het open gebied tussen Tilburg-Noord, Udenhout en Berkel-Enschot moeten méér dan de geplande 3800 woningen worden gebouwd om een vierde NS-station in de gemeente Tilburg haalbaar te maken.
Dat betoogde een woordvoerder van de NS gisteravond tijdens de commissievergadering Fysiek. "Er zijn landelijk vijf kansrijke plaatsen voor een nieuw station, Berkel-Enschot behoort daar zeker toe. Maar dan moeten er voldoende in- en uitstappers zijn. Onze inschatting is dat een station niet rendabel is als er niet meer wordt gebouwd aan de noordwestzijde van de spoorlijn." Wethouder J. Hamming (PvdA) zegde toe in een gesprek met de NS dieper op de haalbaarheid van een station in te gaan.

De commissieleden spraken gisteren informatief over het nieuwe woon- en recreatiegebied Noordoost. In dat groene gebied komen woningen, met name aan de randen van Udenhout, Berkel-Enschot en Tilburg-Noord, ruimte voor bedrijvigheid en een evenemententerrein van 8 hectare. Met name over het karakter daarvan maakten commissieleden zich zorgen. Ze wilden weten wat de aard van zo'n evenement zou kunnen zijn, want grootschalige popconcerten zijn niet gewenst. Volgens Hamming gaat het om één evenement per maand: circussen, verblijf van exploitanten tijdens de kermis en activiteiten die een relatie hebben met natuur en landschap. "Een dag van Natuurmonumenten of Vroege Vogels."

De hoogspanningsmasten in het gebied wil het college het liefst verplaatsen, bovengronds of ondergronds. Wethouder Hamming: "Onder de grond is in onderzoek. In een gesprek met minister Vogelaar van VROM hebben we gevraagd daarvoor middelen beschikbaar te stellen."

Roel Lauwerier (VVD) en ook andere commissieleden vroegen naar de verkeersafwikkeling in het nieuwe woongebied, het liefst door een spoedige verbreding van de Burgemeester Bechtweg. Dat moet opstoppingen zoals bij Reeshof voorkomen. Hamming zei dat verdubbeling van de rondweg onderwerp is van gesprek, ook in het contact met de provincie.
Bron: Brabants Dagblad

Dit betreft het toekomst station aan de lijn Tilburg - Den Bosch, ten noordoosten van Tilburg, vlakbij de toekomstige locatie van Nedtrain.

Wubbo
Berichten: 11397
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Re: Vierde NS-station Tilburg is onzeker

Berichtdoor Wubbo » Za 15 Mar 2008, 20:46

De logica van de gemeente klinkt me wat onlogisch in de oren: we willen een extra station, dus gaan we woningen bouwen. Zo komt het nu op me over...

Gebruikersavatar
Daantje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 4892
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contact:

Re: Vierde NS-station Tilburg is onzeker

Berichtdoor Daantje » Zo 16 Mar 2008, 11:47

Ik vind het artikel ook niet helemaal logisch. We willen een vierde station in Tilburg dus bouwen we er een in Berkel-Enschot, uh?

playertwo
Berichten: 1004
Lid geworden op: Vr 14 Mar 2008, 20:01

Re: Vierde NS-station Tilburg is onzeker

Berichtdoor playertwo » Zo 16 Mar 2008, 17:19

Berkel-Enschot en Udenhout behoren sinds de gemeentelijke herindeling in de jaren 90 tot de gemeente Tilburg, dus zo onlogisch is het niet dat het als vierde station van Tilburg wordt gezien. Bovendien ligt het nieuwe te bouwen dorp / de wijk ten noordoosten van Tilburg, nabij Berkel - Enschot. Om precies te zijn bij de aftakking naar Tilburgnoord-goederen / tijdelijke dependance van de werkplaats van Nedtrein.

playertwo
Berichten: 1004
Lid geworden op: Vr 14 Mar 2008, 20:01

Re: Vierde NS-station Tilburg is onzeker

Berichtdoor playertwo » Wo 24 Feb 2010, 19:16

En inmiddels zijn ze enkele weken geleden eindelijk zichtbaar begonnen met de bouw van de werkplaats van Nedtrain bij Tilburg Industrie (grondwerk was al een tijdje geleden gedaan). De woonwijk (Nieuwe Warande), die ook in die buurt zou moeten komen is er nog niet, wel zijn er aan de oostkant van het spoor al enkele bedrijven gekomen dus nog een jaar of 10 geduld, en dan zal ook het 4e station er wel komen.

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 36693
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Vierde NS-station Tilburg is onzeker

Berichtdoor Suus » Wo 24 Feb 2010, 19:36

De originaliteit bij de wijknamen is tegenwoordig ver te zoeken. Beverwijk, Lelystad, Tilburg :?
Rame à l'approche


Terug naar “OV in Zuid-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten