86 miljoen voor openbaar vervoer in Limburg

Alles over het Openbaar Vervoer in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
Wubbo
Berichten: 11309
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

86 miljoen voor openbaar vervoer in Limburg

Berichtdoor Wubbo » Wo 05 Nov 2008, 18:42

86 miljoen voor openbaar vervoer in Limburg

Het kabinet is bereid 86 miljoen euro te investeren in het openbaar vervoer in Limburg en in treinverbindingen met het buitenland. Dat is de uitkomst van overleg dat de gedeputeerden Bert Kersten en Ger Driessen donderdag hadden met minister Camiel Eurlings.

Den Haag
Door Paul van der Steen


Provinciale Staten stelden vorige week via een initiatiefvoorstel al twintig miljoen euro beschikbaar voor openbaar-vervoerplannen. Limburgse gemeenten hebben de bereidheid getoond om ook nog eens vijftien miljoen bij te leggen.

Minister Camiel Eurlings zegt 38 miljoen toe voor de ingrijpende verknoping van de A76 bij Nuth. De minister trekt eveneens 12 miljoen extra uit voor de Buitenring om Parkstad. Eurlings wil ook 7 miljoen euro geven voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Parkstad, zodat onder meer zorg- en onderwijsinstellingen beter bereikbaar worden.

Voor het oplossen van knelpunten op de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen komt zestien miljoen euro beschikbaar. Daarmee worden bijvoorbeeld maatregelen getroffen die het passeren van elkaar tegemoetkomende treinen vergemakkelijken.

Er is ook geld voor grensoverschrijdend vervoer: 34 miljoen euro voor de treinverbinding tussen Maastricht en Hasselt, en één miljoen voor de busverbinding Maastricht-Vaals-Aken. Het Rijk gaat ook de intercity-verbindingen tussen Eindhoven via Venlo naar het Duitse achterlanden en vanaf Eindhoven via de Parkstad naar Aken verbeteren. Die investering zal Den Haag niet gezamenlijk doen met de Limburgse overheden, maar alleen.

Eurlings wil ook twintig miljoen euro beschikbaar stellen voor Greenportlane, de verkeers-as op het bedrijventerrein Greenport bij Venlo. Mogelijk gaat hij ook bijdragen aan de verbreding van de N280 tussen Roermond en Weert. De A2 tussen knooppunt Vonderen en Geleen zal, als de verkeersprognoses uitkomen, in 2016 worden verbreed. Vanaf 2013 komt er een tijdelijke oplossing via spitsstroken.

Bron: Dagblad de Limburger

Terug naar “OV in Zuid-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast