Lijnbussen van Veolia moeten ‘met spoed’ van de rijweg af

Alles over het Openbaar Vervoer in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-beheerder
Berichten: 29580
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contact:

Lijnbussen van Veolia moeten ‘met spoed’ van de rijweg af

Berichtdoor Daniel » Do 06 Nov 2008, 22:17

Lijnbussen van Veolia moeten ‘met spoed’ van de rijweg af
VALKENBURG - Op een rustige ochtend als deze valt de overlast wel mee. De lijnbus van Veolia staat netjes op de vroegere taxistrook vóór het station van Valkenburg, en andere bussen zijn er niet. De bus van Veolia staat verder dan ook niemand in de weg.

Maar tijdens het spitsuur is dat wel even anders, constateert wethouder Jef Kleijnen (SP) van Verkeer en Ruimtelijke Ordening: ’s Morgens vroeg komen de bussen van Veolia op het stationsplein bij elkaar, zodat de reizigers van de ene lijn kunnen overstappen op de andere. Het is dan zo druk bij het station dat de bussen midden op de weg staan.”
Dat is onverantwoord, vindt de wethouder, “De bussen belemmeren de doorgang voor het overige verkeer. Dat is levensgevaarlijk, zeker nu het winter wordt en de duisternis ‘s avonds vroeg invalt. We moeten die wachtende bussen zo snel mogelijk van de openba-re weg af krijgen.”

Vorig jaar is op de voormalige taxistandplaats al extra ruimte gecreëerd voor de lijnbussen. Maar dat biedt weinig soelaas, constateert Kleijnen. “We kunnen daar helaas niet alle bussen kwijt.” Bij de herinrichting van het plein komt rechts van het station een com-pleet nieuw busplein. Daar is straks ruimte voor vier lijnbussen, de buurtbus en nog één of twee touringcars. “Daar hebben we dus ruimte zat voor de bussen van Veolia.”

De problematiek wordt stilaan zo nijpend dat het college de herinrichting van het stationsplein in de begroting voor 2009, die B&W binnenkort voorleggen aan de gemeenteraad, ‘absolute prioriteit’ geeft. “We willen in 2009 hoe dan ook beginnen met de herinrichting”, zegt Kleijnen, “en als het eventjes kan wordt dat project ook in 2009 afgerond.
Binnenkort worden de definitieve plannen voor het plein gepresenteerd. “We hebben dat even moeten uitstellen, omdat we het ontwerp eerst nog hebben voorgelegd aan stadsarchitect Wiel Arets.” Het nieuwe stationsplein wordt, samen met de Wilhelminalaan die eveneens in 2009 op de schop gaat, het voorbeeld voor de rest van het centrum.
“Het materiaal dat daar wordt toegepast, keert straks ook elders in het centrum terug”, aldus Kleijnen. “Vandaar dat we daar bij het uitwerken van de plannen extra aandacht aan besteden.”

De gemeente heeft in de begroting voor volgend jaar een bedrag van drie ton gereserveerd voor de herinrichting van het stationsplein. De rest van dat bedrag moet van de provincie komen.

Bron: Dagblad de Limburger, 29 oktober 2008 via OV Nieuwsbrief
Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto

Wubbo
Berichten: 11405
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Re: Lijnbussen van Veolia moeten ‘met spoed’ van de rijweg af

Berichtdoor Wubbo » Vr 07 Nov 2008, 16:18

Op het nieuwe busstation passen 4 lijnbussen, een buurtbus en 1 of 2 touringcars. Nu is er al extra ruimte gemaakt op de taxistandplaats, maar alsnog staan er bussen in de weg. Omdat het niet om meer dan 6 bussen kan gaan (dan past het op het nieuwe busstation niet meer): om hoeveel bussen gaat het nu eigenlijk? :?

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 36723
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: Lijnbussen van Veolia moeten ‘met spoed’ van de rijweg af

Berichtdoor Suus » Vr 07 Nov 2008, 17:56

Google Maps geeft aan dat er 5 buslijnen stoppen op het station van Valkenburg. Volgens de netwerkkaart van Veolia is het station voor slecht één lijn het eindpunt, dus dan zou het om maximaal 9 bussen kunnen gaan. Vind dat wel veel hoor :?
Rame à l'approche

Wubbo
Berichten: 11405
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:44
Locatie: Den Haag

Re: Lijnbussen van Veolia moeten ‘met spoed’ van de rijweg af

Berichtdoor Wubbo » Vr 07 Nov 2008, 21:18

Dat past dan dus ook niet op het nieuwe busstation, dat ruimte zat zou moeten hebben voor alle bussen...

Gebruikersavatar
Geert
OVNL-beheerder
Berichten: 12505
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
Locatie: Den Haag
Contact:

Re: Lijnbussen van Veolia moeten ‘met spoed’ van de rijweg af

Berichtdoor Geert » Za 08 Nov 2008, 00:21

En de buffertijd zal ook wel niet zo groot zijn dat er per lijn meerdere bussen staan te bufferen, lijkt me...


Terug naar “OV in Zuid-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten